Ζημιές, πτώσεις δέντρων και διακοπή της κυκλοφορίας προκάλεσε το μπουρίνι στο Βόλο

Ζημιές, πτώσεις δέντρων και διακοπή της κυκλοφορίας προκάλεσε το μπουρίνι στο Βόλο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
0

Ζημιές, πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων με εγκλωβισμένα χιλιάδες αυτοκίνητα προκάλεσε στον Βόλο, μία καταιγίδα ημίωρης διάρκειας, που άρχισε στις 7.30 περίπου το απόγευμα και έπληττε σταδιακά και το δυτικό Πήλιο.

Το μπουρίνι ήταν τόσο δυνατό που δεν υπήρχε ορατότητα σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα μέτρων, κυρίως από την Αγριά και μέχρι την Άφησσο, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, από τον κόσμο που εγκατέλειπε τις παραλίες.

Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα πολλά νερά στο Μαλάκι, στα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής η παραλιακή του Βόλου έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του Περιφερειακού του Βόλου, αφού δεν μπορούσε να απορροφήσει όλη την κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το κλείσιμο από νερά του δρόμου στο εργοστάσιο τσιμέντων.

Οι χείμαρροι και τα μικρά ποτάμια κατέβασαν τεράστιες ποσότητες νερών από το Πήλιο και σε πολλά σημεία ο δρόμος Βόλου-Αφήσσου υπερκαλυπτόταν από τα ορμητικά νερά.

Μέσα στον Βόλο κλαδιά δέντρων έσπασαν και δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Μετά τις 8.30 και με επεμβάσεις συνεργείων του Δήμου Βόλου άρχισαν να καθαρίζονται οι δρόμοι, όπου ήταν εφικτό και καταβάλλονταν προσπάθειες να ανοιχθεί δίοδος προς την θάλασσα , ώστε να απομακρυνθούν τα νερά στο ύψος της ΑΓΕΤ.

Από το μπουρίνι με την σφοδρή καταιγίδα, που συνοδεύονταν από κεραυνούς και αστραπές η πτώση της θερμοκρασίας έφθασε τους 9 βαθμούς και στις 8 το βράδυ τα θερμόμετρα στην παραθαλάσσια Αγριά έδειχναν μόλις 22 βαθμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM