Γαλλία: Επεισόδια μετά τον θάνατο 20χρονου από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου

Γαλλία: Επεισόδια μετά τον θάνατο 20χρονου από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Διαδηλώσεις και επεισόδια ξέσπασαν στη συνοικία Μπρέιγ της Νάντης, αφότου ένας νεαρός, ηλικίας περίπου 20 ετών, σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου. 

Πηγή προσκείμενη στην αστυνομία ανέφερε πως αστυνομικοί συγκρούστηκαν με νεαρούς που πέταξαν κοκτέιλ μολότοφ, αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και ένα εμπορικό κέντρο εν μέρει παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο εισαγγελέας της Νάντης, Πιερ Σενές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η SRPJ (σ.σ. η περιφερειακή υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας) της Νάντης και η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας διενεργούν έρευνα για να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να προσδιοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο αστυνομικός οδηγήθηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η κατάσταση ήταν «πολύ τεταμένη» τη νύχτα της Τρίτης και επικρατούσε «μεγάλη σύγχυση» στη συνοικία Μπρέιγ.

Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ανέφεραν ότι ο νεαρός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας, ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο. Όπως είπαν, «αρνήθηκε να υπακούσει» στις εντολές των αστυνομικών, πριν κινηθεί «εσκεμμένα» εναντίον ενός αστυνομικού, που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο νεαρός χτυπήθηκε από σφαίρα στην καρωτίδα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε με τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ενισχύσεις της αστυνομίας αναμένονταν στην Μπρέιγ, όπου η αστυνομία ήδη εφάρμοζε αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα που υπάρχουν υποψίες πως εβλήθη από πολεμικό όπλο, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM