Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Γάζα - 17 τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Γάζα - 17 τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά Facebook Twitter
0

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν χθες κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από την επικράτεια του Ισραήλ.

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε πορεία γυναικών στην περιοχή από την έναρξη των κινητοποιήσεων στον θύλακα, πριν από τρεις μήνες.

Από τα τέλη του Μαρτίου ο θύλακας έχει μετατραπεί σε θέατρο συχνών διαδηλώσεων εναντίον του ισραηλινού αποκλεισμού και υπέρ του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν μετά την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον πρώτο ισραηλινοαραβικό πόλεμο, το 1948.

Φθάνοντας στην περιοχή με λεωφορεία από ολόκληρο τον θύλακα, πολλές μαζί με τα παιδιά τους, οι διαδηλώτριες έφθασαν έως και πενήντα μέτρα από το τείχος, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Λιγοστές από αυτές έφθασαν μέχρι το τείχος, με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια και κουφίγιες, παλαιστινιακά μαντίλια, να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, πριν επιστρέψουν.

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Γάζα - 17 τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά Facebook Twitter

Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες του ισραηλινού στρατού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον θύλακα, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

«Ήρθα για να ολοκληρώσω την πορεία που άρχισε η κόρη μου», εξήγησε η Ριμ Αμπού Ιρμάνα, 43 χρονών, κρατώντας ένα πορτρέτο της κόρης της, της 15χρονης Ουάσαλ--η οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη τη 14η Μαΐου.

«Αυτές οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας και τα δικαιώματά μας», πρόσθεσε, κρατώντας τον μικρό της γιο από το χέρι.

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Γάζα - 17 τραυματισμοί από ισραηλινά πυρά Facebook Twitter

Από την έναρξη των διαδηλώσεων στη Γάζα, την 30ή Μαρτίου, τουλάχιστον 138 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά. Κανένας Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν τη 14η Μαΐου, την ημέρα που οι ΗΠΑ μετέφεραν την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όταν έχασαν τη ζωή τους 62 Παλαιστίνιοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM