Δεκαεξάχρονη μαθήτρια πέθανε από τοξικό σοκ λόγω ταμπόν

Δεκαεξάχρονη μαθήτρια πέθανε από τοξικό σοκ λόγω ταμπόν Facebook Twitter
0

Φως στον ανεξήγητο θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας από τις ΗΠΑ ρίχνει μια νέα ιατροδικαστική εξέταση, έναν χρόνο μετά την απρόσμενη κατάληξή της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.


Τον Μάρτιο του 2017, η Σάρα Μανιτόσκι πήγε διήμερη εκδρομή στη νήσο Βανκούβερ μαζί με την υπόλοιπη τάξη της.


Η μαθήτρια έμεινε σε μία καμπίνα με φίλες της που, όταν ξύπνησαν το πρωί, την άφησαν να κοιμάται και πήγαν να φάνε το πρωινό τους.

Επιστρέφοντας, βρήκαν τη Σάρα ακίνητη δίπλα στο ξυπνητήρι της που χτυπούσε στη διαπασών και έβαλαν τις φωνές, ζητώντας την βοήθεια των δασκάλων τους.


Όμως για τη Σάρα ήταν ήδη αργά και μάταια το διδακτικό προσωπικό επιχείρησε επανειλημμένα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Έναν χρόνο αργότερα, ίχνη σταφυλόκοκκου αποκαλύπτουν πως η κοπέλα πέθανε από τοξικό σοκ αφού πρώτα έπεσε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσει το ταμπόν της.


«Ξέρουμε ότι είναι πολύ σπάνιο αλλά υπάρχει σύνδεση εδώ», εξηγεί ο γιατρός του Island Health, Ντι Χογιάνο.

«Για να πάθει κανείς σύνδρομο τοξικού σοκ πρέπει να είναι φορέας συγκεκριμένου βακτηρίου. Η παρατεταμένη χρήση ενός ταμπόν όμως αυξάνει τον κίνδυνο για μία ραγδαία επιμόλυνση».

Το 2016, σε ολόκληρες τις ΗΠΑ καταγράφηκαν 40 τέτοια περιστατικά που, στις μισές περιπτώσεις, δεν συνδέονταν με την εμμηνόρροια, λέει η Δρ. Μαίρη Τζέιν του πανεπιστημίου του Γέιλ.


Όμως όταν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα εξαπλώνεται χάρη στις τοξίνες που βρίσκονται ήδη στο σώμα.

Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν πως όσο νεότερη είναι μια γυναίκα τόσο πιο πολύ κινδυνεύει από τοξικό σοκ, αν και οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ούτως ή άλλως απειροελάχιστες. 


Για τη μείωση του τοξικού κινδύνου οι γιατροί συμβουλεύουν τη συχνή αντικατάσταση των ταμπόν κάθε δύο με τρεις ώρες, υπογραμμίζοντας πως είναι «απαγορευτικό» να κοιμάται κανείς με αυτό.

Με πληροφορίες από People

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM