Πολωνία: Αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ζητά ο Κατσίνσκι

Πολωνία: Αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ζητά ο Κατσίνσκι Facebook Twitter
EPA
1

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» της Πολωνίας, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ζήτησε ξανά σήμερα από τη Γερμανία να καταβάλει στη χώρα του αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είναι ένα πολωνο-γερμανικό ζήτημα. Εννοώ ότι η Γερμανία ήταν αυτή που εισέβαλε στην Πολωνία δολοφονώντας εκατομμύρια ανθρώπους, καταστρέφοντας υλικά αγαθά και πρέπει να αποζημιωθούμε για αυτό», επεσήμανε ο Κατσίνσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο επικεφαλής του συντηρητικού PiS πρόσθεσε ότι οι σχέσεις της Πολωνίας με τις ΗΠΑ υπέστησαν πλήγμα εξαιτίας του νόμου που προέβλεπε ποινές φυλάκισης για όσους χρησιμοποιούν φράσεις που υπονοούν ότι η χώρα φέρει ευθύνη για εγκλήματα που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία εναντίον των Εβραίων.

Ωστόσο η Βαρσοβία τροποποίησε νωρίτερα μέσα την εβδομάδα τον νόμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια