Καθύβρισαν και αποδοκίμασαν άγρια την Κουντουρά - Ένταση στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά

Καθύβρισαν και αποδοκίμασαν άγρια την Κουντουρά - Ένταση στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά Facebook Twitter
0

Καθόλου θερμή δεν ήταν η σημερινή υποδοχή της Έλενας Κουντουρά στα Χανιά, καθώς οπαδοί των ΑΝΕΛ την αποδοκίμασαν άγρια έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Στον απόηχο της συμφωνίας με τα Σκόπια, οι διαδηλωτές φώναζαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και κάποιοι χρησιμοποιούσαν υβριστικές εκφράσεις εναντίον της Υπουργού Τουρισμού κατά την είσοδό της στα γραφεία του κόμματος.

Τα φραστικά πυρά δέχτηκαν και μέλη των ΑΝΕΛ που βρίσκονταν μέσα στα γραφεία, για την τελετή εγκαινίων τους.

Οι διαδηλωτές δεν ήταν πολλοί, σε αντίθεση με τους αστυνομικούς που φρουρούσαν το κτίριο.

To βίντεο από το flashnews.gr:

 

Το βίντεο από το zarpa.gr

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ στα Χανιά και αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, με αφορμή την στάση των ΑΝΕΛ στην ονοματοδοσία της γείτονος χώρας.

Σε δηλώσεις της μέσα από τα περικυκλωμένα από διαδηλωτές γραφεία των ΑΝΕΛ, η Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά μίλησε για την επίμαχη συμφωνία με τα Σκόπια και τη στάση που έχουν κρατήσει οι ΑΝΕΛ.

Η Υπουργός, εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας οτι ήταν μια υποκριτική πράξ' που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση. Υπεραμύνθηκε των επιλογών του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και του κόμματος, σημειώνοντας ότι παραμένουν συνεπείς στις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους ενω ταυτόχρονα υποστήριξε οτι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.

Όπως δήλωσε η κ. Κουντουρά: «όλοι κάνουν τις επιλογές τους και νομίζω οτι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και γνωρίζουμε τι είναι το καλό για την πατρίδα. Εμείς στην πρόταση δυσπιστίας που έγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που τη θεωρώ μια ενέργεια καθαρά υποκριτική, οι ΑΝΕΛ δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό. Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση, στόχος ήταν να πέσει η κυβέρνηση.

Χρησιμοποιήσανε το τελευταίο τους θεσμικό όπλο, τώρα που η Ελλάδα, από τον Αύγουστο και μετά, αλλάζει σελίδα. Θέλω να σας θυμίσω ότι με δική τους ευθύνη μπήκαμε στα Μνημόνια. Εμείς καταφέραμε να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη. Τον Αύγουστο λοιπόν βγαίνουμε από τα Μνημόνια, πολύ σταθεροί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό, οδηγούμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη και το πιο σημαντικό έχουμε μια έντιμη συνεργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, για να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη. Αυτή η έντιμη συνεργασία συνεχίζεται και είμαστε σταθεροί τις δεσμεύσεις μας. Οταν τον Αύγουστο η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα, για την αξιωματική αντιπολίτευση διακυβεύεται το πολιτικό της μέλλον. Δεν υποκύπτουμε, οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρα όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας.

Η πρόταση μομφής ήταν υποκρισία. Αν έπεφτε η κυβέρνηση σήμερα, η αντιπολίτευση τι θα έκανε, δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της... Αν και εφόσον έρθει η συμφωνία στη Βουλή οι ΑΝΕΛ δεν θα την ψηφίσουν».

Με πληροφορίες από flashnews.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM