«Τρομοκράτες στο Παρίσι»: Τραμπ και Μακρόν διαψεύδουν την Wall Street Journal

«Τρομοκράτες στο Παρίσι»: Τραμπ και Μακρόν διαψεύδουν την Wall Street Journal Facebook Twitter
EPA
0

Το Ελιζέ διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα τις δηλώσεις που αποδόθηκαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τη Wall Street Journal. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο της G7, ότι «όλοι οι τρομοκράτες βρίσκονται στο Παρίσι».

«Εσύ πρέπει να το γνωρίζεις αυτό, Εμανουέλ, όλοι οι τρομοκράτες βρίσκονται στο Παρίσι», φέρεται να σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, εννοώντας πως η παρουσία τρομοκρατών στη γαλλική πρωτεύουσα είναι μεγαλύτερη, από ότι σε άλλες πόλεις. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε επίσης τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, κατηγορώντας την αμερικανική εφημερίδα με μήνυμά του στο Twitter ότι είναι ΜΜΕ των "fake news" και ότι δίνει μια ψευδή εικόνα των συναντήσεών του με τους ηγέτες της G7, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν πολύ εγκάρδιες.


Επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες που ήταν παρόντες στην αίθουσα, η εφημερίδα μετέδωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε απότομα στους ομολόγους του της G7, αναφερόμενος στους μετανάστες και την τρομοκρατία, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων την 8η και 9η Ιουνίου στο Κεμπέκ.


Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μεγιστάνας πρόεδρος φέρεται να είπε είπε: «Σίνζο, εσύ δεν αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα (της μετανάστευσης), όμως εγώ μπορώ να σου στείλω 25 εκατομμύρια Μεξικανούς και θα χάσεις τη θέση σου πολύ σύντομα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM