Τζόνσον: Προετοιμαστείτε για κατάρρευση στις συνομιλίες του Brexit, αλλά μην πανικοβάλλεστε

Τζόνσον: Προετοιμαστείτε για κατάρρευση στις συνομιλίες του Brexit, αλλά μην πανικοβάλλεστε Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Για ενδεχόμενη κατάρρευση στις συνομιλίες για το Brexit προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ωστόσο πρόσθεσε πως «στο τέλος όλα θα είναι μια χαρά». 

Τα σχόλια του Τζόνσον έγιναν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου την Τετάρτη και ηχογραφήθηκαν μυστικά, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα από BuzzFeed, ώρες μετά την κατάληξη από τους υπουργούς σε συμβιβασμό για ένα βρετανικό σχέδιο «δικλείδα ασφαλείας» που αποσκοπεί στο να αποφευχθούν τα σκληρά σύνορα στην Ιρλανδία μετά το Brexit.

Μεταξύ άλλων, ο Τζόνσον σημείωσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρχίζει να υιοθετεί μια σκληρότερη γραμμή, αλλά θα υπάρξει ανάγκη για νηφαλιότητα καθώς θα γίνονται πιο δύσκολες οι συνομιλίες τους ερχόμενους μήνες.

«Νομίζω ότι η Τερέζα θα περάσει σε μια φάση στην οποία θα είμαστε πολύ πιο μαχητικοί με τις Βρυξέλλες», είπε.

«Πρέπει να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι μπορεί να προκληθεί τώρα μια κατάρρευση. ΟΚ; Δεν θέλω κανένας να πανικοβληθεί κατά τη διάρκεια αυτής της κατάρρευσης. Κανένας πανικός. Pro bono publico (υπέρ του δημοσίου συμφέροντος), κανένας βρωμο-πανικός. Θα είναι όλα μια χαρά στο τέλος», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ηχογραφημένες δηλώσεις του.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Τραμπ, ο οποίος έχει μπει σε μια μάχη για τους δασμούς στον χάλυβα με τους Ευρωπαίους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, θα υιοθετούσε μια ισχυρότερη προσέγγιση αν ήταν αυτός επικεφαλής των διαπραγματεύσεων. «Φανταστείτε τον Τραμπ να κάνει το Brexit», είπε ο Τζόνσον.

«Θα γινόταν πολύ σκληρός... Θα προκαλούνταν κλυδωνισμοί όλων των ειδών, χάος όλων των ειδών. Όλοι θα πίστευαν ότι θα τρελαινόταν. Αλλά στην ουσία μπορεί να έβγαινε κάτι. Είναι μια πολύ καλή σκέψη», κατέληξε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δεν σχολίασε την είδηση αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το Reuters.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM