Μεγάλη πυρκαγιά στο Κολοράντο - Εκκενώνονται σπίτια

Μεγάλη πυρκαγιά στο Κολοράντο - Εκκενώνονται σπίτια Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες άνθρωποι στο νοτιοδυτικό Κολοράντο διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η περιοχή απειλείται από μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και οι καιρικές συνθήκες ζέστη, ξηρασία και ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η εντολή εκκένωσης αφορά ανθρώπους που ζουν κοντά στη Χερμόζα, μια κοινότητα που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Ντουράνγκο.

Πριν από μία εβδομάδα, εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της Πυρκαγιάς 416 που έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι το πρωί σήμερα είχαν εκτοπιστεί οι κάτοικοι 1.200 σπιτιών. Οι ένοικοι άλλων 1.600 κατοικιών διατάχθηκαν να προετοιμαστούν για μια πιθανή εκκένωση, είπε η Μέγκαν Γκρέιαμ, η εκπρόσωπος τη κομητείας Λα Πλάτα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει για σήμερα θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου, ανέμους ταχύτητας 25 χιλιομέτρων την ώρα και χαμηλά επίπεδα υγρασίας. Περισσότεροι από 600 πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες προετοιμάζονται για άλλη μια δύσκολη ημέρα, σημείωσε η δασική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η πυρκαγιά, που ελέγχεται μόνο σε ποσοστό 10%, έχει επεκταθεί προς τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια αλλά δεν έχει περάσει τον αυτοκινητόδρομο 550 και έτσι οι πυροσβέστες μπόρεσαν να προστατεύσουν τα σπίτια στα ανατολικά του δρόμου αυτού, εξήγησε η Γκρέιαμ.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM