ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Προσπάθειες συμβιβασμού για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών στην Ιταλία

Προσπάθειες συμβιβασμού για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών στην Ιταλία Facebook Twitter
Ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα διαφωνεί με την επιλογή του Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών (EPA)
0

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είναι πιθανό να επιστρέψει σήμερα στο προεδρικό μέγαρο για να παρουσιάσει στον Σέρτζιο Ματαρέλα την πλήρη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.


Μέχρι στιγμής, στην λίστα περιλαμβάνεται και το όνομα του οικονομολόγου Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών.

Όμως ο πρόεδρος Ματαρέλα θα προτιμούσε ένα πρόσωπο που να μην έχει εκφραστεί αρνητικά για το ενιαίο νόμισμα και τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρωζώνη.

Την εμπλοκή δυσχεραίνει η στάση της Λέγκας, που επιμένει ότι ο Σαβόνα είναι ο μοναδικός της υποψήφιος για τη θέση του υπουργείου Οικονομικών. 

Ποτέ άλλοτε δεν είχε προκύψει τόσο οξεία σύγκρουση της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας με κάποιο από τα πολιτικά κόμματα στη φάση των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.


Τις ώρες αυτές καταβάλλονται οι τελευταίες προσπάθειες για να βρεθεί ένας συμβιβασμός.

Διαφορετικά, η μόνη εναλλακτική εξέλιξη δείχνει να είναι ο διορισμός προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατών και νέα προσφυγή στις κάλπες, μάλλον τον Οκτώβριο.


Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο έχει τονίσει ότι η λύση «ή θα βρεθεί μέχρι σήμερα το βράδυ ή δεν πρόκειται να βρεθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ