Τσίπρας: Η αναδοχή ως πράξη αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού - Κανένα παιδί σε ίδρυμα

Τσίπρας: Η αναδοχή ως πράξη αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού - Κανένα παιδί σε ίδρυμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

«Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια.

 

«Μία μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν το νόμο», σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως υπάρχει και μία κατηγορία που αναπαραγάγει φοβικά σύνδρομα.

Το πρώτο πράγμα που κάναμε, σημείωσε ο κ. Τσίπρας είναι ότι δημιουργήσαμε έναν ηλεκτρονικό φάκελο με τα στοιχεία του κάθε παιδιού ώστε να γνωρίζουμε πόσα είναι που αναζητούν οικογένειες.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία της καταγραφής θα διευκολυνθεί η διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας και θα έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε παιδί. Το δεύτερο ζήτημα που επιλύουμε είναι για τους υποψήφιους γονείς», επεσήμανε.

Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, υποχρεώνονταν τα ζευγάρια σε μία πολυετή αναμονή που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τα 6 χρόνια. «Ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν αγάπη». Η αναδοχή σημείωσε, θα έχει μέγιστο διάστημα αναμονής τους 8 με 12 μήνες.

Μετατρέπουμε μία υπόθεση που σήμερα είναι φθορά ψυχής αρκετών χρόνων, σε υπόθεση που ολοκληρώνεται σε ένα έτος, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να «σταματήσει αυτό το βασανιστήριο και για τους υποψηφίους γονείς αλλά και για τα παιδιά».

Αναφερόμενος στη σύγχυση που προκάλεσε στη δημόσια συζήτηση, «είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων» η διάκριση ανάμεσα στην αναδοχή και την υιοθεσία, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι κάποιοι λανθασμένα ταυτίζουν την υιοθεσία, που αποτελεί μία διαδικασία η οποία εγκρίνεται σε τελικό στάδιο από δικαστήριο, με την αναδοχή.

«Η αναδοχή προβλέπει ότι το παιδί έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στους φυσικούς του γονείς, οι οποίοι επιπροσθέτως κατά τη διάρκεια της αναδοχής θα πρέπει να έχουν επαφή μαζί του. Θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι η αναδοχή ως πράξη αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς για όσους το επιλέγουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Επιλέγουν μόνο να δώσουν σε ένα παιδί, χωρίς να αποκτήσουν δικαιώματα σε αυτό. Και συνάπτεται μέσα από μία συμβολαιογραφική πράξη, αφού έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ασχετα με το κυριαρχοκοινωνικο προβληματισμο πολλων μερι βιολογιας και αναδοχης εμενα αλλο με ενοχλει.1. Η ξεκαθαρη ρητορικη που εμμεσως πλην σαφως υποβαθμιζει το Κρατος Προνοιας σχετικα με τα ορφανα ως "αποθηκη ψυχων" και την κηδεμονία τους ως προβλημα Logistics, είναι ντροπη.2. Η ξεκαθαρη ρητορικη περι "αλτρουισμου" και "σωτηριας" των ορφανων απο τις "αποθηκες ψυχων" και τους "αποθηκαριους/εργαζομενους", οποιος θελησει να υιοθετησει παιδι με προθεση "σωτηριας" ή αλτρουισμου θα πρεπει να μην του/της /τους δωθει παιδι....ΔΕΝ ΣΩΖΕΙΣ παιδι....ΑΠΟΚΤΑΣ παιδι για ξεκαθαρα ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ σκοπους, μητροτητα/πατροτητα δημιουργία οικογενειας μεσω της υιοθεσίας. Εμπιστευομααι χιλιες φορες τους ιδιοτελεις εν δυναμει γονεις παρα τους απο το συνδρομο "μητερας τερεζας" εν δυναμει "σωτηρες".Περισσότερα προβλημα θα δημιουργήσει η φιλοσοφικη συναισθηματικη προσσεγιση της τεκνοθεσίας (αναδοχη, υιοθεσία δεν με νοιαζει η νομικη διαφορα ) τυπου "κανενα σπιτι σε χερια τραπεζίτη" οπου τα Ιδρυματα αντιμετωπίζονται ως "ο κακος τραπεζίτης οπου απο τα χερια του το σπιτι πρεπει να σωθει" παρα η δημοσια διαμαχη για το αν η βιολογια των γονιων ως αυτουσιο γεγονος θα επιρρεασει αρνητικα ή όχι την διαπαιδαγώγηση του παιδιου περισσότερο απο τον ιδιο τον χαρακτηρα των κηδεμονων.Λοιπον το εμμεσως πλην σαφως να αντιμετωπίζουμε το Κρατος Προνοιας ως κατι "κακο" είναι απαραδεκτο και ας αποδεχτουμε ότι κανενας ελογος και σωστος εν δυναμει γονιος δεν θελει να αποκτησει παιδι "αλτρουιστικα" αλλα ιδιοτελιακαΤι θελω να πω; Σταματηστε να λαικιζετε εις βαρος του Κρατους Προνοιας και των Ορφανων.