Τσίπρας: Η αναδοχή ως πράξη αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού - Κανένα παιδί σε ίδρυμα

Τσίπρας: Η αναδοχή ως πράξη αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού - Κανένα παιδί σε ίδρυμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

«Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί σε ίδρυμα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια.

 

«Μία μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν το νόμο», σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως υπάρχει και μία κατηγορία που αναπαραγάγει φοβικά σύνδρομα.

Το πρώτο πράγμα που κάναμε, σημείωσε ο κ. Τσίπρας είναι ότι δημιουργήσαμε έναν ηλεκτρονικό φάκελο με τα στοιχεία του κάθε παιδιού ώστε να γνωρίζουμε πόσα είναι που αναζητούν οικογένειες.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία της καταγραφής θα διευκολυνθεί η διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας και θα έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε παιδί. Το δεύτερο ζήτημα που επιλύουμε είναι για τους υποψήφιους γονείς», επεσήμανε.

Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, υποχρεώνονταν τα ζευγάρια σε μία πολυετή αναμονή που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τα 6 χρόνια. «Ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν αγάπη». Η αναδοχή σημείωσε, θα έχει μέγιστο διάστημα αναμονής τους 8 με 12 μήνες.

Μετατρέπουμε μία υπόθεση που σήμερα είναι φθορά ψυχής αρκετών χρόνων, σε υπόθεση που ολοκληρώνεται σε ένα έτος, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να «σταματήσει αυτό το βασανιστήριο και για τους υποψηφίους γονείς αλλά και για τα παιδιά».

Αναφερόμενος στη σύγχυση που προκάλεσε στη δημόσια συζήτηση, «είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω σκοπιμοτήτων» η διάκριση ανάμεσα στην αναδοχή και την υιοθεσία, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι κάποιοι λανθασμένα ταυτίζουν την υιοθεσία, που αποτελεί μία διαδικασία η οποία εγκρίνεται σε τελικό στάδιο από δικαστήριο, με την αναδοχή.

«Η αναδοχή προβλέπει ότι το παιδί έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στους φυσικούς του γονείς, οι οποίοι επιπροσθέτως κατά τη διάρκεια της αναδοχής θα πρέπει να έχουν επαφή μαζί του. Θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι η αναδοχή ως πράξη αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς για όσους το επιλέγουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Επιλέγουν μόνο να δώσουν σε ένα παιδί, χωρίς να αποκτήσουν δικαιώματα σε αυτό. Και συνάπτεται μέσα από μία συμβολαιογραφική πράξη, αφού έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ασχετα με το κυριαρχοκοινωνικο προβληματισμο πολλων μερι βιολογιας και αναδοχης εμενα αλλο με ενοχλει.1. Η ξεκαθαρη ρητορικη που εμμεσως πλην σαφως υποβαθμιζει το Κρατος Προνοιας σχετικα με τα ορφανα ως "αποθηκη ψυχων" και την κηδεμονία τους ως προβλημα Logistics, είναι ντροπη.2. Η ξεκαθαρη ρητορικη περι "αλτρουισμου" και "σωτηριας" των ορφανων απο τις "αποθηκες ψυχων" και τους "αποθηκαριους/εργαζομενους", οποιος θελησει να υιοθετησει παιδι με προθεση "σωτηριας" ή αλτρουισμου θα πρεπει να μην του/της /τους δωθει παιδι....ΔΕΝ ΣΩΖΕΙΣ παιδι....ΑΠΟΚΤΑΣ παιδι για ξεκαθαρα ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ σκοπους, μητροτητα/πατροτητα δημιουργία οικογενειας μεσω της υιοθεσίας. Εμπιστευομααι χιλιες φορες τους ιδιοτελεις εν δυναμει γονεις παρα τους απο το συνδρομο "μητερας τερεζας" εν δυναμει "σωτηρες".Περισσότερα προβλημα θα δημιουργήσει η φιλοσοφικη συναισθηματικη προσσεγιση της τεκνοθεσίας (αναδοχη, υιοθεσία δεν με νοιαζει η νομικη διαφορα ) τυπου "κανενα σπιτι σε χερια τραπεζίτη" οπου τα Ιδρυματα αντιμετωπίζονται ως "ο κακος τραπεζίτης οπου απο τα χερια του το σπιτι πρεπει να σωθει" παρα η δημοσια διαμαχη για το αν η βιολογια των γονιων ως αυτουσιο γεγονος θα επιρρεασει αρνητικα ή όχι την διαπαιδαγώγηση του παιδιου περισσότερο απο τον ιδιο τον χαρακτηρα των κηδεμονων.Λοιπον το εμμεσως πλην σαφως να αντιμετωπίζουμε το Κρατος Προνοιας ως κατι "κακο" είναι απαραδεκτο και ας αποδεχτουμε ότι κανενας ελογος και σωστος εν δυναμει γονιος δεν θελει να αποκτησει παιδι "αλτρουιστικα" αλλα ιδιοτελιακαΤι θελω να πω; Σταματηστε να λαικιζετε εις βαρος του Κρατους Προνοιας και των Ορφανων.