ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Άσαντ επέστρεψε το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής

Ο Άσαντ επέστρεψε το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής Facebook Twitter
0

Η προεδρία της Συρίας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι επέστρεψε το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής που είχε απονείμει η Γαλλία το 2001 στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, επισημαίνοντας ότι αρνείται να φορά το παράσημο μιας χώρας που είναι «σκλάβος» των ΗΠΑ.

Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είχε επισημάνει τη Δευτέρα ότι το Παρίσι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αφαίρεσης της τιμητικής διάκρισης που είχε αποδοθεί στον Άσαντ, δύο ημέρες μετά τη συμμετοχή της Γαλλίας στα πλήγματα εναντίον στόχων του συριακού στρατού.

«Το υπουργείο Εξωτερικών επέστρεψε επισήμως στη Δημοκρατία της Γαλλίας, μέσω της πρεσβείας της Ρουμανίας στη Δαμασκό που εκπροσωπεί τα γαλλικά συμφέροντα στη Συρία, το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής που είχε δοθεί στον πρόεδρο Άσαντ από τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Ζακ Σιράκ», ανέφερε η συριακή προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση ελήφθη μετά «τη συμμετοχή της Γαλλίας στην επίθεση μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας στις 14 Απριλίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Δεν αποτελεί τιμή για τον πρόεδρο Άσαντ να φορά το παράσημο που του δόθηκε από μια χώρα σκλάβο και ακόλουθο των ΗΠΑ που στηρίζει τους τρομοκράτες», τόνιζε η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM