Πέντε οι υποψήφιες τοποθεσίες για τη σύνοδο κορυφής Τραμπ - Κιμ

Πέντε οι υποψήφιες τοποθεσίες για τη σύνοδο κορυφής Τραμπ - Κιμ Facebook Twitter
EPA
0

Πέντε είναι οι υποψήφιες τοποθεσίες που εξετάζονται για την ιστορική - αν υλοποιηθεί - σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, μία συνάντηση κορυφής «ίσως» διεξαχθεί «στις αρχές Ιουνίου ή και νωρίτερα».

Κατά την υποδοχή του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντα, ο Τραμπ επικρότησε τις διαβουλεύσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας για τον τερματισμό της διμερούς σύρραξης. 

Αν και όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, ελπίζει σε μία κατά πρόσωπο συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, αναγνωρίζει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πραγματοποιηθεί. 

Από την πλευρά του, ο Άμπε δήλωσε ότι «θαυμάζει το κουράγιο» του Τραμπ που συμφώνησε στην ενδεχόμενη σύνοδο κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Οι ΗΠΑ επιμένουν στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, με τον ηγέτη της Πιονγιάνγκ να εμφανίζεται πιο διαλλακτικός από το παρελθόν σε αυτή την προοπτική, κατόπιν συνεννόησης και διαπραγμάτευσης με «συμμάχους και μη». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό αστυνομική πολιορκία βρίσκεται το UCLA στο πλαίσιο των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων

Διεθνή / Έκρυθμη η κατάσταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Υπό αστυνομική πολιορκία το UCLA

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο πανεπιστήμιο, έτοιμη να επέμβει και να διαλύσει τις διαδηλώσεις - Παραμένουν οι διαδηλωτές που χτυπούν τύμπανα και κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες
NEWSROOM
Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Διεθνή / Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε τον Μπλίνκεν, ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει σε εισβολή στη Ράφα, εάν η Χαμάς συνεχίσει να θέτει ως όρο για τη συμφωνία για τους ομήρους τον τερματισμό του πολέμου
NEWSROOM