Χιλιάδες Ούγγροι σε διαδήλωση για την επανεκλογή του εθνικιστή Όρμπαν

Χιλιάδες Ούγγροι σε διαδήλωση για την επανεκλογή του εθνικιστή Όρμπαν Facebook Twitter
2

Χιλιάδες Ούγγροι διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης το Σάββατο εναντίον του εκλογικού συστήματος που έδωσε στον Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν μια ακόμη νίκη στις κάλπες μετά από την «εκστρατεία μίσους» εναντίον των μεταναστών.

Ο Όρμπαν κέρδισε τρίτη θητεία στην εξουσία με μήνυμα εκστρατείας κατά της μετανάστευσης που εξασφάλισε μια ισχυρή πλειοψηφία για το κυβερνών κόμμα στο κοινοβούλιο, δίνοντάς του δύο τρίτα των εδρών βάσει προκαταρκτικών αποτελεσμάτων.

Σε μια θέση στο Facebook πριν από τον αγώνα, οι διοργανωτές ζήτησαν την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, τη δημιουργία και εφαρμογή νέου εκλογικού νόμου, καθώς και την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από την Όπερα, ένα νεοαναγεννησιακό ανάκτορο του 19ου αιώνα στη λεωφόρο στο κέντρο της πόλης, κουβαλούσαν σημαίες της Ουγγαρίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προχώρησαν προς το κοινοβούλιο, φωνάζοντας: «Είμαστε η πλειοψηφία».

Χιλιάδες Ούγγροι σε διαδήλωση για την επανεκλογή του εθνικιστή Όρμπαν Facebook Twitter

«Είμαστε απογοητευμένοι και πιστεύω ότι πολλοί από εμάς είναι απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των εκλογών, οι οποίες, νομίζω, δεν ήταν καθαρές», δήλωσε η 26χρονη Πάλμα, η οποία αρνήθηκε να δώσει το επώνυμό της.

Η Πάλμα, η οποία ήρθε στη διαμαρτυρία με φίλο, δήλωσε ότι πίστευε ότι το ουγγρικό σύστημα εκλογών έδινε αθέμιτο πλεονέκτημα στο κυβερνών κόμμα Fidesz του Ορμπάν. Ωστόσο, ήταν επίσης δυσαρεστημένη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Είναι αξιολύπητοι», είπε. «Είναι φοβερό ότι είναι τόσο αδύναμοι, αδύναμοι να καταλήξουν σε συμβιβασμό και χτυπούν ο ένας τον άλλο, αντί να ενώνουν τις δυνάμεις τους». πρόσθεσε, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Χιλιάδες Ούγγροι σε διαδήλωση για την επανεκλογή του εθνικιστή Όρμπαν Facebook Twitter
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να σεβαστουν τη λαϊκή ετυμηγορία. Πρόκειται για αποτέλεσμα ελεύθερων εκλογών. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Και σε εμάς δεν αρέσουν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ενισχυμενης αναλογικής με τις 50 έδρες επιπλέον για το πρώτο κόμμα αλλά δε βγαίνουμε να διαμαρτυρηθουμε.