Στο «κόκκινο» η ένταση στη Μεσόγειο - Ρωσικό τζετ πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο

Στο «κόκκινο» η ένταση στη Μεσόγειο - Ρωσικό τζετ πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο Facebook Twitter
0

Ένα ρωσικό αεριωθούμενο πέταξε αυτό το Σαββατοκύριακο σε χαμηλό ύψος πάνω από ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια εσκεμμένη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ανέφερε σήμερα μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας.

Το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε πρώτο το περιοδικό Le Point, σημειώθηκε την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία την 7η Απριλίου.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με μια συριακή οργάνωση διάσωσης.

Η Γαλλία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συντονισμένης στρατιωτικής απάντησης, αφού κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει η Μόσχα, ότι ευθύνεται για την επίθεση. Η Δαμασκός και η Μόσχα διαψεύδουν ότι διαπράχθηκε επίθεση με χημικά.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό έγραψε ότι το ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από τη φρεγάτα Aquitaine το Σαββατοκύριακο και ήταν πλήρως οπλισμένο.

Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine φέρει 16 πυραύλους κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους- αέρος. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες ημέρες» σημείωσε μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές για το ζήτημα.

«Οι υπερπτήσεις από στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από πολεμικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει στη θάλασσα. Όταν είναι πολύ χαμηλές, η αντίθετη πλευρά ειδοποιείται» επισήμανε η πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM