«Γεμίζει» επισκέπτες και η Κρήτη ενόψει Πάσχα

«Γεμίζει» επισκέπτες και η Κρήτη ενόψει Πάσχα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση από σήμερα στην Κρήτη ενόψει του Πάσχα με τους πρώτους επισκέπτες να φτάνουν στο νησί από νωρίς το πρωί.  

 

Η συγκεκριμένη περίοδος αποτελεί και την τελική πρόβα εν όψει της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού για το νησί, που αναμένεται να εξελιχθεί από τα τέλη Απριλίου έως και τον Νοέμβριο.

Η κίνηση επισκεπτών προς την Κρήτη αυξάνεται σταδιακά με τον κύριο όγκο των επισκεπτών να αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Κρήτης Αντώνης Γελασάκης «και φέτος εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν την περιοχή μας πολλοί επισκέπτες.

Η συγκεκριμένη περίοδος ανήκει στον εσωτερικό τουρισμό και παραδοσιακά υπάρχουν κρατήσεις ακόμα και της τελευταίας στιγμής. Από τα διαθέσιμα στοιχεία εκτιμάμε ότι οι πληρότητες σε αεροπλάνα και πλοία κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα αγγίξουν το 100%».

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών από την Μεγάλη Τετάρτη η ΑΝΕΚ δρομολόγησε στην γραμμή Πειραιάς – Σούδα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έχει μεγάλη μεταφορική ικανότητα επιβατών και οχημάτων.

Παράλληλα για τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη έχει προγραμματίσει και ημερήσια δρομολόγια. Η κίνηση στα Χανιά ενισχύεται και από τις πρώτες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Τη Μεγάλη Τρίτη κατέπλευσε στη Σούδα «MEIN SCHIFF 1» ενώ την ημέρα του Πάσχα, είναι προγραμματισμένη η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «OCEANA». Με τις δυο αυτές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων υπολογίζεται ότι η πρώτη εβδομάδα των φετινών αφίξεων θα έχει πάνω από 5.000 επισκέπτες κρουαζιέρας.

Τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που βρίσκονται μέσα στην πόλη των Χανίων παρουσιάζουν ζήτηση και όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλης Γιαννούλης «ο κόσμος που κινείται είναι οι παραδοσιακοί επισκέπτες που προέρχονται κυρίως από τις άλλες περιοχές της Κρήτης».

Ωστόσο σύμφωνα με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παλιά πόλη για τα καταλύματα της περιοχής υπάρχει αυξημένη ζήτηση που ήδη καταγράφηκε από την προηγούμενη εβδομάδα λόγω και του Πάσχα των καθολικών.

Στην περιοχή του Ρεθύμνου σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μανώλη Τσακαλάκη τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν από τις 25 Απριλίου.

«Για το Ελληνικό Πάσχα υπάρχουν ανοικτά ξενοδοχεία στην πόλη αλλά και έξω από αυτή. Εκτιμάμε χωρίς να υπάρχει ακριβής εικόνα για τις πληρότητες ότι η κίνηση την περίοδο Πάσχα θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του παγκρήτιου συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων σε όλο το νησί αυξημένη είναι η ζήτηση κυρίως σε τριήμερα «πακέτα» που προσφέρουν ξενοδοχειακές μονάδες για τις οποίες υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες κλίνες, ενώ ένας σημαντικός αριθμός των επισκεπτών του Πάσχα φιλοξενείται σε σπίτια συγγενικών προσώπων και φίλων.

Και στο Ηράκλειο κυριαρχεί ο εσωτερικός τουρισμός με τις πληρότητες στα δρομολόγια πλοίων και αεροσκαφών κυρίως από την Μεγάλη Πέμπτη να είναι πολύ υψηλές.

Η πόλη και η περιοχή της Χερσονήσου προσελκύουν την περίοδο του Πάσχα τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών.

Στην περιοχή του Λασιθίου τη μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν η πόλη του Αγίου Νικολάου και η περιοχή της Ελούντας με τον εσωτερικό τουρισμό να κυριαρχεί ενώ δεν είναι λίγοι και οι επισκέπτες από τη Δυτική Κρήτη που επιλέγουν το Λασίθι για την περίοδο του Πάσχα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM