Στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας παραιτήθηκε για τα σχόλια του προς τον Ομπάμα

Στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας παραιτήθηκε για τα σχόλια του προς τον Ομπάμα Facebook Twitter
0

Ο Τοντ Τζόνσον που είχε διοριστεί στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ από τον πρόεδρο Τραμπ παραιτήθηκε έπειτα από ρατσιστικά σχόλια κατά του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζόνσον ήταν πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, ενώ ο ίδιος τοποθετήθηκε στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας το 2017 με ουσιαστικά καθήκοντα για την παροχή υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης, σχετικά με τις εμφανίσεις και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Ο ίδιος, είχε ενταχθεί στην μισθολογική κλίμακα GS-14 στην οποία εντάσσονται τα στελέχη του υψηλόβαθμου πολιτικού προσωπικού, που υπηρετούν στο υπουργείο.

Η KFile σε έρευνα που έκανε στις σελίδες του Τζόνσον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εντόπισε σχόλια συνωμοσίας σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, που ισχυρίζονταν ότι ο Ομπάμα ήταν ο Αντίχριστος.

Μετά την αρχική προσπάθεια σχολιασμού από το πεντάγωνο που έκανε το CNN, ο Τζόνσον μετέτρεψε σε ιδιωτικό το προφίλ του στο Facebook.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι ο Τζόνσον εργαζόταν ακόμη την Τρίτη το πρωί. Ωστόσο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά την ενημέρωση που έκανε το CNN στο υπουργείο Άμυνας για την επερχόμενη δημοσιοποίηση μιας ειδησεογραφικής ιστορίας, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο Τζόνσον είχε προσφέρει την παραίτησή του κι αυτή είχε γίνει αποδεκτή.

Τόσο φωτογραφίες, όσο και βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι ο Τζόνσον συνόδευε τον Αμερικανό ΥΠΑΜ στις επισκέψεις που πραγματοποιούσε στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιος είχε φωτογραφηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ στο Πεντάγωνο, όπως επίσης με τον Μάτις, αλλά και τον Ρεπουμπλικάνο πρώην υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Τζόνσον είχε προειδοποιήσει τους φίλους του στο Facebook να μην κάνουν αναρτήσεις ή να μην του επισυνάπτουν άρθρα και ειδήσεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με σημείο αναφοράς στο πρόσωπό του.

«Παρά το γεγονός ότι εκτιμώ να με αναφέρετε σε αναρτήσεις σας ή να προχωρείτε σε δημοσιεύσεις στην σελίδα μου στο Facebook σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τρέχοντα θέματα, θέλω να σας παρακαλέσω να συγκρατηθείτε και να μην το κάνετε από εδώ και πέρα, με δεδομένο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της δουλειάς μου.

Δεν θέλω να προκαλέσω εκνευρισμό σε κανέναν, αλλά είναι αυτό που πρέπει να κάνω για να προστατέψω τον εαυτό μου, αλλά κι άλλους στην θέση μου, αλλά και να συμμορφωθώ με τα προβλεπόμενα» από τους κανονισμούς μας, είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Τζόνσον στο προφίλ του.

Τι έγραφε πριν εργαστεί σε αμερικανικό Πεντάγωνο

Πριν από την εργασία του στο αμερικανικό Πεντάγωνο, ο Τζόνσον προχωρούσε συχνά σε αναρτήσεις για θέματα που ήταν δημοφιλή σε συντηρητικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, ο ίδιος, δημοσίευε και ιστορίες συνωμοσίας σχετικά με την ιθαγένεια του Ομπάμα, αλλά και άλλα υποτιμητικά σχόλια για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο του 2012, ο Τζόνσον προώθησε ένα βίντεο με τίτλο: «Η Μισέλ Ομπάμα παραδέχεται ότι η πατρίδα του Ομπάμα είναι η Κένυα» σχολιάζοντας: «οι άνθρωποι δεν το πιστεύουν ακόμη».

Από την πλευρά του, ο Ομπάμα είχε δημοσιοποιήσει την βεβαίωση της γέννησής του, το 2011, αποδεικνύοντας ότι έχει γεννηθεί στην Χαβάη.

Τον ίδιο μήνα, ο Τζόνσον προώθησε ένα βίντεο στην σελίδα του στο Facebook με το σχόλιο, «Εγώ αναρτώ, εσείς αποφασίζετε». Το βίντεο αυτό ήταν διάρκειας επτά λεπτών με κεντρικό σημείο των ισχυρισμών του ότι ο Ομπάμα ήταν «ο Αντίχριστος».

Το 2013, ένας φίλος του Τζονσον σχολίασε ότι το ενδεχόμενο «ο Ομπάμα να είναι μουσουλμάνος» τον έβγαζε εκτός εαυτού με τον Τζόνσον ν' ανταποκρίνεται Μάλιστα κύριε.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Τζόνσον συμφώνησε μ' έναν φίλο του, που είχε αναρτήσει ένα σχόλιο γράφοντας ότι «η αληθινή μουσουλμανική θρησκεία» δεν είναι ειρηνόφιλη. «Δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε, αλλά όλοι οι μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν στο Kοράνι; Εάν ναι, τότε, δεν είναι ειρηνικόφιλοι», είχε αργότερα σχολιάσει ο Τζόνσον, στην σειρά των σχολίων που είχε διαμορφωθεί.

Το 2015, ο Τζόνσον δεν δίστασε να προωθήσει αστειευόμενος μία ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο Ομπάμα είχε σκοτωθεί αφού το προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One) είχε συντριβεί σε αγροτική περιοχή στο Κεντάκι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM