Σε μια μόνο μέρα 27 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο

Σε μια μόνο μέρα 27 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, χρησιμοποιήθηκε σήμερα από τη γείτονα χώρα για τη συνέχιση των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ATR-72 σπάνια έχει παρουσία στο Αιγαίο και χρησιμοποιήθηκε αντί του συνήθους CN-235. 

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό ATR-72 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως.

Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους.

Οι 25 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
LIFO NEWSROOM
«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM