Ο Τραμπ μάλλον ετοιμάζεται να στριμώξει την Amazon

Ο Τραμπ μάλλον ετοιμάζεται να στριμώξει την Amazon Facebook Twitter
0

Μέρες τώρα ακούγεται πως ο Τραμπ ετοιμάζεται να βάλει στο στόχαστρο τα οικονομικά της Amazon. Σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ  διατύπωσε  ανοιχτά την «ανησυχία» του σχετικά με το ύψος των φόρων που καταβάλλει ο όμιλος του Τζεφ Μπέζος, στις ΗΠΑ.

«Είχα αναφέρει τις ανησυχίες μου σχετικά με την Amazon πριν από τις εκλογές. Σε αντίθεση με άλλους, δεν καταβάλλουν καθόλου ή καταβάλλουν χαμηλούς φόρους στις τοπικές κυβερνήσεις ή την ομοσπονδιακή διοίκηση και αντιμετωπίζουν το ταχυδρομικό σύστημά μας ως τον ντελιβερά τους (επιφέροντας τεράστιες ζημίες στις ΗΠΑ) και προκαλώντας το κλείσιμο χιλιάδων εμπορικών καταστημάτων!» ήταν το tweet που ανήρτησε ο μεγιστάνας νωρίτερα σήμερα.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σήμερα, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, η μετοχή της Amazon κατέγραφε απώλειες 1,7%.

Οι φήμες σχετικά με τη βούληση του Αμερικανού προέδρου περί επόπτευσης της κυριαρχίας του κολοσσού του Διαδικτύου οδήγησαν χθες σε μεγάλη πτώση την τιμή της μετοχής: κατέγραψε πτώση -4,38% στο τέλος της ημέρας, ήτοι απώλειες ύψους 31,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιστότοπος Axios είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο όπου γινόταν λόγος για την «εμμονή» του Ντόναλντ Τραμπ για την Amazon και την επιθυμία του να καταφερθεί εναντίον της εταιρείας μέσω της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Από την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, ο δισεκατομμυριούχος έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ, κατηγορώντας την ότι δεν σέβεται το δίκαιο του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Axios, οι εύποροι φίλοι του Ρεπουμπλικάνου εξέφρασαν σε εκείνον τους φόβους τους σχετικά με τις επιχειρήσεις τους, «που καταστρέφονται», όπως υποστηρίζουν, από την κυριαρχία της Amazon στον τομέα του εμπορίου.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε χθες τις εν λόγω πληροφορίες και η εκπρόσωπος τύπου Σάρα Σάντερς διαβεβαίωσε ότι «προς το παρόν δεν προβλέπεται η επιβολή κανενός μέτρου».

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία σχεδόν 120 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι επίσης ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post, τακτικό στόχο επιθέσεων του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM