Ανέκαμψε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Μάρτιο

Ανέκαμψε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Μάρτιο Facebook Twitter
EPA
0

Ανάκαμψη παρουσιάζει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της SSRS για λογαριασμό του CNN. 

Η δημοτικότητα του 45ου Αμερικανού προέδρου επέστρεψε στο υψηλότερο επίπεδό της από τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών του στον Λευκό Οίκο, παρά τις αρνητικές κριτικές που δέχεται για τον χειρισμό κρίσιμων εσωτερικών και διεθνών ζητημάτων, όπως η οπλοκατοχή και ο εμπορικός πόλεμος. 


Έτσι, το 42% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ ασκεί την προεδρία του, ενώ το 54% τον αποδοκιμάζει. Το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου έχει αυξηθεί κατά επτά μονάδες, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Στην αύξηση αυτή περιλαμβάνεται και μία αύξηση έξι ποσοστιαίων μονάδων στη θετική αποδοχή που έχει από τους Ρεπουμπλικάνους (από 80% στο 86%), αλλά και μία ίδια ποσοστιαία αύξηση κατά έξι μονάδες στους Ανεξάρτητους (από 35% στο 41%).


Η δημοτικότητα του Τραμπ είναι υψηλότερη κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από αυτή του Ρόναλντ Ρίγκαν και του Μπαράκ Ομπάμα, κατά την αντίστοιχη περίοδο της πρώτης προεδρικής θητείας τους.


Βέβαια τα ποσοστά της δημοτικότητας του Τραμπ είχαν διακυμάνσεις στις τέσσερις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησε το CNN, καθώς καταγράφηκαν στο 35% τον Δεκέμβριο, στο 40% τον Ιανουάριο, στο 35% τον Φεβρουάριο και στο 42% στη νέα δημοσκόπηση. 


Το πιο θετικό ποσοστό αποδοχής που συγκεντρώνει ο πρόεδρος Τραμπ προέρχεται από τον τομέα της οικονομίας, όπου συγκεντρώνει το 48% των θετικών κρίσεων έναντι 45% των αρνητικών.

Στα θέματα του εμπορίου το 38% των ερωτηθέντων εγκρίνει τους χειρισμούς του Τραμπ, ενώ το 50% έχει αρνητική άποψη.

Στην εξωτερική πολιτική, το 39% συμφωνεί με τις κινήσεις του Τραμπ ενώ το 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διαφωνού. 

Το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν πολύ ήπιος με τη Ρωσία μέχρι τώρα, ενώ το 41% αξιολογεί ως «περίπου σωστούς» τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου (η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, πριν από την ανακοίνωση της απέλασης 60 Ρώσων διπλωματών από το αμερικανικό έδαφος).


Σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, το 54% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος χειρίζεται το ζήτημα ενώ μόλις το 36% έχει θετική άποψη.


Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιοποιούνται σε μία περίοδο που έχει στιγματιστεί από τις αποκαλύψεις για εξωσυζυγικές σχέσεις του Αμερικανού προέδρου και τις προσπάθειες που έγιναν για τη συγκάλυψή τους.

Σημαντικό ρόλο στην κοινή γνώμη έχουν παίξει και οι αποχωρήσεις βασικών στελεχών και συμβούλων της κυβέρνησης Τραμπ, με πιο «ηχηρές» αυτήν του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM