Συνελήφθη στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν

Συνελήφθη στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν Facebook Twitter
0

Συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, βάσει ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης. 

Ο δικηγόρος του ανέφερε πως τέθηκε υπό κράτηση στη Γερμανία, αφότου πέρασε τα σύνορα από τη Δανία, έχοντας ως προορισμό το Βέλγιο.

Ο Πουτζντεμόν είχε αυτοεξοριστεί στο Βέλγιο από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς στην Ισπανία αντιμετωπίζει κάθειρξη έως και 25 ετών επειδή ηγήθηκε της προσπάθειας της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ωστόσο, ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας είχε μεταβεί στη Φινλανδία πριν από λίγες ημέρες, όπου είχε συναντήσεις στο φινλανδικό κοινοβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή έκανε μια ομιλία στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Εκεί φάνηκε πως η αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του και θα ξεκινούσε τη διαδικασία έκδοσης που ζήτησε η Ισπανία.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε πως συνέλαβε τον αυτονομιστή πρώην πρόεδρο της Καταλονίας στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και πως κρατείται κοντά σε έναν τομέα του αυτοκινητοδρόμου Α7 που διέρχεται από το κρατίδιο από την πόλη Φλένσμπουρκ κοντά στα σύνορα με τη Δανία. Η αστυνομία δεν ανέφερε ακριβώς πού κρατείται ο Πουτζντεμόν.

«Η αστυνομία του Σλέσβιγκ-Χολστάιν δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες», αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση, πέρα από το ότι ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στις 11:19 π.μ. τοπική ώρα (12:19 ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, Ισπανός δικαστής επανενεργοποίησε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζντεμόν. Συγκεκριμένα, ο δικαστής εξέδωσε νέα ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος συνολικά έξι Καταλανών αυτονομιστών πολιτικών που κατηγορούνται για στάση μετά την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM
Πρόεδρος Ισραήλ: Mην φοβάστε απέναντι στην τρομακτική αναζωπύρωση του αντισημιτισμού

Διεθνή / «Μίσος και αντισημιτισμός» λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ για τις διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Την ώρα που πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν για τον πόλεμο στη Γάζα ο Ισαάκ Χέρτσογκ καταγγέλλει πως έχουν «μολυνθεί» από το μίσος και τον αντισημιτισμό
NEWSROOM