Δεκαέξι νεκροί στο Αγαθονήσι - Οι έρευνες στο ναυάγιο με τους πρόσφυγες συνεχίζονται

Δεκαέξι νεκροί στο Αγαθονήσι - Οι έρευνες στο ναυάγιο με τους πρόσφυγες συνεχίζονται Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέχρι στιγμής 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Στις έρευνες συμμετέχουν και στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, καθώς δεν αποκλείεται στο σημείο όπου βυθίστηκε το σκάφος να υπάρχουν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα μέσα σε αυτό.

Το πρωί σε παραλία του νησιά κατάφεραν να βγουν σώοι μόνο δύο γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίες περισυλλέγησαν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι σοροί των θυμάτων μαζί με τους τρεις διασωθέντες μεταφέρονται με σκάφος του Λιμενικού στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ξύλινο σκάφος με τους μετανάστες και πρόσφυγες μετέφερε πιθανόν 21 άτομα από τα τουρκικά παράλια.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή συμμετέχουν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Email μητέρας 16χρονου οδήγησε στις συλλήψεις των νεοναζί

Ελλάδα / Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Email μητέρας 16χρονου οδήγησε στις συλλήψεις των νεοναζί

«Τα παιδιά μας κινδυνεύουν από νεοναζί» - Μητέρα 16χρονου αποκάλυψε στις Αρχές τη δράση της ακροδεξιάς ομάδας «Defend Salonica» στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας 124 αρχεία συνομιλιών από το Telegram
LIFO NEWSROOM