Περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την ανταρτοκρατούμενη Γούτα

Περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την ανταρτοκρατούμενη Γούτα Facebook Twitter
EPA
0

Περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι άμαχοι εγκαταλείπουν μαζικά τις πόλεις Καφρ Μπάτνα, Χαμουρίγια, Τζισρίν και Σάκμπα, κατευθυνόμενοι προς περιοχές που βρίσκονται υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν, φιλοκυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Χαμουρίγια στο νότιο τμήμα της ανατολικής Γούτα.


«Το συριακό καθεστώς ελέγχει στο εξής το σύνολο της πόλης μετά την αποχώρηση των μαχητών της [οργάνωσης των ανταρτών] Φάιλακ αλ-Ραχμάν και τη φυγή της μεγάλης πλειονότητας των αμάχων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.


Στο μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας θα συναντηθούν στις 4 Απριλίου σε μια σύνοδο κορυφής με θέμα τη Συρία.


Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα συναντηθούν αύριο στην Αστάνα, στο Καζακστάν, για συνομιλίες σχετικά με την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη συριακή σύγκρουση.


Η Ρωσία και το Ιράν, που υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, και η Τουρκία, που υποστηρίζει την αντιπολίτευση, είχαν μία πρώτη τριμερή σύνοδο κορυφής στο ρωσικό θέρετρο Σότσι τον περασμένο Νοέμβριο.


Κατά τη συνάντηση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συζητήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν και τον Χασάν Ροχανί, τη διοργάνωση μιας συνάντησης ανάμεσα σε εκπροσώπους του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης στη Συρία.


Η συνάντηση αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM
Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM