Η Τουρκία προαναγγέλλει «εκκαθάριση» της Αφρίν από μαχητές

Η Τουρκία προαναγγέλλει «εκκαθάριση» της Αφρίν από μαχητές Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία θα εκκαθαρίσει σύντομα τη συριακή πόλη Αφρίν από μαχητές και έχει ήδη αποκτήσει τον έλεγχο περισσότερο από το ήμισυ της περιοχής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ.


«Έχουμε εκκαθαρίσει από τρομοκράτες μια περιοχή 1.102 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Αφρίν. Θα φτάσουμε σύντομα στο κέντρο της πόλης και θα το εκκαθαρίσουμε και αυτό», πρόσθεσε.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε νωρίτερα ότι το 60% της περιοχής της Αφρίν βρίσκεται πλέον στον έλεγχο Σύρων ανταρτών συμμάχων της Τουρκίας.

Πρόσθεσε δε, ότι εκατοντάδες άμαχοι έφυγαν ή προσπαθούν να φύγουν σήμερα από τον κουρδικό θύλακα στη βορειοδυτική Συρία, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη επίθεση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται προ των πυλών της πόλης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM