Ο τζιχαντιστής του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης για τις επιθέσεις

Ο τζιχαντιστής του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης για τις επιθέσεις Facebook Twitter
0

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, το μοναδικό εν ζωή μέλος των ομάδων των τζιχαντιστών, που είχαν δράσει στις 13 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, μίλησε σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον ενός δικαστή ως μάρτυρας υπεράσπισης.

 

Ο τζιχαντιστής υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον Αλί Ουλκαντί που κατηγορείτο ότι τον βοήθησε να διαφύγει την επομένη των επιθέσεων.

Ο Αλί Ουλκαντί, κατηγορείται πως μετέφερε με αυτοκίνητο τον Αμπντεσλάμ στις Βρυξέλλες την επομένη των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Ο Ουλκαντί ήταν στενός φίλος του αδερφού του Αμπντεσλάμ, ενός από τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού. Στην κατάθεσή του ο Αμπντεσλάμ δήλωσε ότι «δεν ζήτησε ποτέ» τη βοήθεια του κατηγορουμένου, σύμφωνα με αυτή τη πηγή.

Έπειτα από τη μεταφορά του από το Βέλγιο στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2016, ο Αμπντεσλάμ εξακολουθεί να αρνείται να μιλήσει για τη δική του εμπλοκή στις επιθέσεις 13ης Νοεμβρίου 2015, όταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με όπλα και βόμβες σκότωσαν 130 ανθρώπους.

Το πρωί της επομένης των επιθέσεων, ο Αμπντεσλάμ, που μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στην βελγική πρωτεύουσα από δύο φίλους του, τον Μοχαμέντ Αμρί και τον Χάμζα Ατού, συνάντησε τον Αλί Ουλκαντί σε ένα καφέ στις Βρυξέλλες.

Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι ο Ουλκαντί δεν μπορούσε να μην γνώριζε για τις προετοιμασίες των επιθέσεων, καθώς το DNA του βρέθηκε σε ένα από τα διαμερίσματα που χρησιμοποιήθηκαν από την ομάδα των τρομοκρατών στην κοινότητα Σερμπέκ των Βρυξελλών.

Στην κατάθεσή του σήμερα, που διήρκησε λίγο παραπάνω από μία ώρα, ο 28χρονος Αμπντεσλάμ δήλωσε ότι ο Ουλκαντί δεν μπήκε ποτέ σε αυτό το διαμέρισμα και ότι ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ τη βοήθεια του για να διαφύγει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις 14 Νοεμβρίου, «δεν μπορούσε να γνώριζε ότι ήμουν ο νούμερο ένα εχθρός», δήλωσε ο βασικός ύποπτος των επιθέσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM