ΔΝΤ: Δεν υπάρχει διορία για την ενεργοποίηση του προγράμματος

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει διορία για την ενεργοποίηση του προγράμματος Facebook Twitter
0

«Δεν έχω μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά, όπως είπα, δεν θα επικεντρωθώ υπερβολικά στο χρονοδιάγραμμα, αλλά στο αν μπορούμε να συμβάλουμε στην αποτελεσματικότητα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και των στόχων των αρχών», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις επανέλαβε την πάγια θέση του Ταμείου για τους δύο πυλώνες, λέγοντας πως η επιτυχημένη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του χρέους εξακολουθούν να παραμένουν βασικές προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του προγράμματος που έχει εγκρίνει επί της αρχής το Ταμείο.

«Εστιάζουμε στην τήρηση των προϋποθέσεων ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα. Έχοντας, όμως, πει αυτό, η ολοκλήρωση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εφαρμογής των πολιτικών δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών και της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, αποτελεί όχι μόνο το βασικό συστατικό για να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα που έχουμε εγκρίνει επί της αρχής, αλλά και το θεμέλιο για την βιώσιμη ανάπτυξη στην περίοδο μετά το πρόγραμμα».

Σε σχετική ερώτηση για τα σενάρια που θέλουν τον ESM να αγοράζει το χρέος που έχει η Ελλάδα προς το ΔΝΤ, ο κ. Ράις είπε πως το Ταμείο συμφωνεί επί της αρχής με κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να απομειώσει το χρέος μιας χώρας.

«Θα έλεγα γενικά για κάθε χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ότι είμαστε πάντα υπέρ της λήψης των κατάλληλων μέτρων που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του χρέους μιας χώρας. Και πάλι δεν σχολιάζω τα σενάρια για τον ESM, διότι δεν έχω συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά φυσικά θέλουμε να βοηθήσουμε τις χώρες να μειώσουν το χρέος τους, ιδιαίτερα όταν αυτό το αξιολογούμε ως μη βιώσιμο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM