Πέθανε ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο Κρητικός τσαγκάρης που έγινε θρύλος της Wall Street

Πέθανε ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο Κρητικός τσαγκάρης που έγινε θρύλος της Wall Street Facebook Twitter
1

Πέθανε ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο τσαγκάρης από τους Βώρους που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη και έγινε γνωστός ως «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street».

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο ανιψιός του, Γιώργος Γκερεδάκης, που τον αποχαιρέτισε μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

«Στην Νέα Υόρκη όπου και διέμενε, ο αγαπημένος θείος και Βωριανός άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, εκείνος που τίμησε το χωριό μας και την Κρήτη μας όλη, με την κοινωνική του επιφάνεια, την προσωπικότητα του, την φιλοξενία του, την προσφορά του και την προσήλωση του στον πολιτισμό μας, αλλά και τόσα άλλα που κάνουν περήφανους την οικογένεια μας αλλά και όλους τους χωριανούς μας», έγραψε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης γεννήθηκε το 1941 και σε ηλικία 28 ετών έφυγε πάμφτωχος από τους Βώρους Ηρακλείου το 1969 έχοντας στην τσέπη του μόλις 13 δολάρια. Μαζί του κουβαλούσε ένα φθαρμένο κασελάκι που είχε μέσα τα εργαλεία της δουλειάς του τσαγκάρη. Ήταν τσαγκάρης από τα 12 χρόνια του, και ως το τέλος της ζωής του, δούλευε ασταμάτητα.

Πέθανε ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο Κρητικός τσαγκάρης που έγινε θρύλος της Wall Street Facebook Twitter

Το 1977 άνοιξε το πρώτο του τσαγκαράδικο, όπου κέρδισε μεγάλη πελατεία αλλά και πολλούς καλούς φίλους μέχρι το 2001, που το ατύχημα στους Δίδυμους Πύργους κατέστρεψε όλα όσα είχε χτίσει, αφήνοντάς του χρέος 400.000 δολαρίων.

Πέθανε ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο Κρητικός τσαγκάρης που έγινε θρύλος της Wall Street Facebook Twitter

Το φτωχό παιδί από τους Βώρους έφτασε να γίνει ο διάσημος Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street και να έχει πελάτες του, από απλούς Νεοϋορκέζους μέχρι σταρ του Χόλιγουντ που πήγαιναν σε αυτόν για να επισκευάσει τα πανάκριβα υποδήματά τους, αφού είχε ειδικότητα στην επιδιόρθωση ακριβών παπουτσιών.

Με πληροφορίες από cretalive.gr/ Φωτογραφίες: cretalive.gr, zarpanews.gr

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια