Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 170 στρατιωτικούς που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 170 στρατιωτικούς που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα Facebook Twitter
Κατά τους 19 μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 240 ανθρώπους, η Τουρκία έχει φυλακίσει τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους θέτοντας σε ισχύ την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. EPA/OLCAY DUZGUN
0

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 170 υπόπτων για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (Ανατολή).

Στο στόχαστρο της επιχείρησης, η οποία επικεντρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και επεκτάθηκε σε 37 άλλες επαρχίες, βρέθηκαν απόστρατοι και εν υπηρεσία στρατιωτικοί καθώς και στρατιωτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετέδωσε το πρακτορείο και πρόσθεσε ότι 22 από αυτούς συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

Οι ύποπτοι θεωρείται ότι είχαν έρθει σε επαφή με ιμάμηδες του δικτύου από τηλεφωνικό θάλαμο ή από άλλο σταθερό τηλέφωνο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι συλλήψεις εντάσσονται στην επιχείρηση εξάρθρωσης του δικτύου του Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999 και αρνείται κάθε ανάμειξη στο πραξικόπημα.

Κατά τους 19 μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 240 ανθρώπους, η Τουρκία έχει φυλακίσει τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους θέτοντας σε ισχύ την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης έχει απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 150.000 εργαζόμενους στον στρατό, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM