Final 4 Euroleague LIVE

Ο πολιτισμός για πρώτη φορά επί τάπητος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο πολιτισμός για πρώτη φορά επί τάπητος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ Facebook Twitter
Η Ελληνίδα Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου (SOOC)
1

Άτυπη σύνοδος Υπουργών Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, στο Νταβός τις παραμονές του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ.

Όπως εξήγησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σουάμπ, στόχος είναι η ένταξη των ζητημάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς στους «προβληματισμούς» του Φόρουμ. 

Ο κ. Σουάμπ στάθηκε στη σημασία του πολιτισμού «όχι σαν κάτι θεωρητικό αλλά ως σημαντικό συστατικό της οικονομίας και του ευ ζην των πολιτών» και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την ένταξη της συνόδου στις μελλοντικές διοργανώσεις του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ.

Στη Σύνοδο, στην οποία συμμετείχε και η Ελληνίδα Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, ενώ εκδόθηκε και κοινή διακήρυξη σχετικά με την «ποιοτική δόμηση».

 «Οι σύγχρονες προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες η Ευρώπη και ο κόσμος, μας επιβάλλουν να επαναστοχαστούμε πάνω στις βασικές αρχές και αξίες που θα διαμορφώσουν τον κόσμο στον οποίο επιθυμούμε να κατοικήσουμε, να ζήσουμε, να δουλέψουμε, να κοινωνικοποιηθούμε, σημείωσε, κατά την ομιλία της, η κα Κονιόρδου. 

«Όπως για όλο τον κόσμο, έτσι και για την Ελλάδα, ο πολιτισμός του αειφόρου δομημένου περιβάλλοντος (baukultur) παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των πόλεων και των χωριών μας» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η αρμονική και δημιουργική σύνδεση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσω των μνημείων αλλά και των απλών κατοικιών, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

«Αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι μια ολιστική προσέγγιση και ένα πλαίσιο, που θα είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένης επιστημονικής έρευνας και κοινωνικού διαλόγου, ούτως ώστε να αναπτύξουμε την έννοια του αειφόρου δομημένου περιβάλλοντος στις κοινωνίες μας, στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και ειδικά τη νεότερη γενιά».

Διεθνή
1

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια