Ξηλώνουν το άγαλμα της Νταϊάνα από τα Harrods

Ξηλώνουν το άγαλμα της Νταϊάνα από τα Harrods Facebook Twitter
0

Το πολυτελές κατάστημα του Λονδίνου «Harrods» ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αφαιρέσει ένα άγαλμα το οποίο αναπαριστά την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον φίλο της Ντόντι Αλ-Φάγεντ και ήταν στημένο μέσα στο κατάστημα.

Το μπρούτζινο γλυπτό, με τίτλο «Αθώα θύματα», αναπαριστά την Λαίδη Ντι και τον Ντόντι σε μια χορευτική φιγούρα να κοιτάζονται στα μάτια και να αφήνουν από τα ενωμένα χέρια τους ένα πουλί που ανοίγει τα φτερά του.

Είχε παραγγελθεί από τον πατέρα του Ντόντι, τον Μοχάμεντ Αλ-Φάγεντ, μετά τον θάνατο του ζευγαριού σε αυτοκινητικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου 1997 στο Παρίσι.

Εγκατεστημένο στο κατάστημα από το 2005, παρέμεινε στη θέση του μετά την πώληση του Harrods στον όμιλο Qatar Holding, που ανήκει στο κρατικό ταμείο του Κατάρ Qatar Investment Authority.

Όμως ο γενικός διευθυντής του καταστήματος, ο Μάικλ Γουόρντ, δήλωσε πως ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί, υπογραμμίζοντας πως οι γιοί της Νταϊάνα, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, έχουν παραγγείλει το δικό τους άγαλμα στη μνήμη της μητέρας τους.

Ξηλώνουν το άγαλμα της Νταϊάνα από τα Harrods Facebook Twitter

Αυτό θα φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Ίαν Ρανκ-Μπρόντλεϊ και τα αποκαλυπτήριά του πρόκειται να γίνουν το 2019 μέσα στους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον όπου ζούσε η Λαίδη Ντι στο Λονδίνο.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που διαδραματίσαμε τον ρόλο μας στο να τιμηθεί η ζωή της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, και του Ντόντι Αλ-Φάγεντ στο Harrods», σχολίασε ο Γουόρντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Με την ανακοίνωση για ένα νέο επίσημο άγαλμα στη μνήμη της Νταϊάνα (...), πιστεύουμε πως ήρθε η στιγμή για να επιστρέψουμε αυτό το άγαλμα στον κ. Αλ Φάγεντ και να καλέσουμε το κοινό να της αποτίει φόρο τιμής στο παλάτι», πρόσθεσε.

Το Harrods δεν διευκρίνισε την ημερομηνία που θα αφαιρεθεί το άγαλμα. Το 2000, το κατάστημα είχε χάσει τον τίτλο του προμηθευτή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία κατηγορείται τακτικά από τον Μοχάμεντ Αλ-Φάγεντ ότι υποκίνησε τον θάνατο του ζευγαριού.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Αλ-Φάγεντ δήλωσε στην εφημερίδα The Times πως η οικογένεια είναι ευγνώμων για το γεγονός ότι το άγαλμα παρέμεινε μέχρι τώρα στη θέση του. «Αυτό επέτρεψε σε εκατομμύρια ανθρώπους να αποτίσουν φόρο τιμής σ' αυτούς τους δύο σπουδαίους ανθρώπους και να τους θυμηθούν. Ήρθε η ώρα να τους ξαναφέρουμε στο σπίτι», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM
Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM