Το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροπλάνο του κόσμου πραγματοποιήσε την πρώτη του πτήση - (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροπλάνο του κόσμου πραγματοποιήσε την πρώτη του πτήση - (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε σήμερα το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφους του κόσμου που απογειώθηκε από την νότια κινεζική πόλη Zhuhai και προσγειώθηκε ξανά μετά από μία περίπου ώρα πτήσης.

Το «AG-600» ή «Kunlong» όπως είναι η κωδική του ονομασία είναι το πρώτο του είδους του που κατασκευάστηκε στην Κίνα, έχει βάρος απογείωσης 53,5 τόνους, είναι περίπου ίσο με το μέγεθος ενός Boeing 737, έχει ακτίνα δράσης 4.500 χιλιομέτρων, ενώ το άνοιγμα των φτερών του ξεπερνά φτάνει τα 38.8 μέτρα.

«Η επιτυχημένη παρθενική του πτήση κατατάσσει την Κίνα μεταξύ των λίγων χωρών του κόσμου που είναι ικανές να κατασκευάσουν ένα μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος» δήλωσε ο Huang Lingcai, επικεφαλής σχεδιαστής του πρότζεκτ στο πρακτορείο Xinhua.

Το γιγαντιαίο υδροπλάνο κατασκευάστηκε από την κρατική αεροπορική βιομηχανία της Κίνας (AVIC), ως μέρος μίας συλλογικής, εθνικής προσπάθειας να μειωθεί η εξάρτηση του «κινεζικού δράκου» από τις ξένες αεροπορικές βιομηχανίες.

Παρότι έχει στρατιωτικές προδιαγραφές, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα και την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, ενώ σύμφωνα με το Xinhua η εταιρεία έχει λάβει παραγγελίες για  τουλάχιστον 17 νέα «AG-600».

«Η ακτίνα δράσης του και η ικανότητά του να απογειώνεται και να προσγειώνεται στο νερό το καθιστούν ιδανικό για αποστολές στα τεχνητά νησιά της Κίνας» ανέφερε με τη σειρά του, ο James Char, στρατιωτικός αναλυτής σε πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ