Ισπανία: Τη Δευτέρα η απόφαση για τους προφυλακισμένους καταλανούς υπουργούς

Ισπανία: Τη Δευτέρα η απόφαση για τους προφυλακισμένους καταλανούς υπουργούς Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει τη Δευτέρα αν θα αφήσει ελεύθερους δέκα αυτονομιστές πολιτικούς της Καταλονίας, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δικαστής είπε στους δικηγόρους ότι θα λάβει την απόφασή του τη Δευτέρα, λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία στις 21 Δεκεμβρίου.


Πρόκειται για οκτώ πρώην υπουργούς της αποπεμφθείσας κυβέρνησης, περιλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας, και τους προέδρους δύο σημαντικών αυτονομιστικών οργανώσεων, της Καταλανικής Εθνοσυνέλευσης (ANC) και της Omnium Cultural, Ζόρντι Σάντσες και Ζόρντι Κουσούρτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM