Oι τρεις υποψήφιοι για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - 20 ψήφους ο Μουζάλας

Oι τρεις υποψήφιοι για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - 20 ψήφους ο Μουζάλας Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τριών επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από τους επτά συνολικά υποψηφίους, οι τρεις που επιλέγησαν από τα 47 κράτη-μέλη του Οργανισμού για να διεκδικήσουν στα τέλη Ιανουαρίου τη θέση του Επιτρόπου είναι ο Πιερ- Ιβ Λε Μπορν (Pierre-Yves Le Borgn) από τη Γαλλία με 31 ψήφους, ο Γκόραζντ Κλεμέντσιτς από τη Σλοβενία (Goran Klemencic) με 29 και η Ντούνια Μιγιάτοβιτς (Dunja Mijatovic) από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη με 26 ψήφους.


Η υποψηφιότητα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αναδείχθηκε τέταρτη, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους.


Μετά την επιλογή των επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου, θα ακολουθήσει νέα ακρόαση των τριών ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η τελική εκλογή νέου Επιτρόπου θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 22-26 Ιανουαρίου. Η θητεία του νέου Επιτρόπου αρχίζει την 1η Απριλίου 2018.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM