Η Γαλλία συγκαλεί το ΣΑ του ΟΗΕ για να συζητηθεί το δουλεμπόριο μεταναστών στη Λιβύη

Η Γαλλία συγκαλεί το ΣΑ του ΟΗΕ για να συζητηθεί το δουλεμπόριο μεταναστών στη Λιβύη Facebook Twitter
0

Την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση των μεταναστών που βρίσκονται στη Λιβύη ζήτησε η Γαλλία, προειδοποιώντας ότι θα επιδιώξει να επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα αυτή αν οι λιβυκές αρχές δεν αναλάβουν δράση για να σταματήσει η κακομεταχείριση χιλιάδων ανθρώπων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν είπε ότι θέλει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με το δουλεμπόριο μεταναστών στη Λιβύη. «Ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ έχουμε τη δυνατότητα να συγκαλέσουμε έκτακτη σύσκεψη και το κάνουμε».

«Οι λιβυκές αρχές, που ενημερώθηκαν πολλές φορές, ακόμη και από εμένα επειδή βρέθηκα εκεί τον Σεπτέμβριο, αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα για τα γεγονότα», είπε ο Γάλλος υπουργός.

«Θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα (η έρευνα) και αν το δικαστικό σύστημα της Λιβύης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη διαδικασία αυτή, τότε να επιβάλουμε διεθνείς κυρώσεις» πρόσθεσε ο Λε Ντριάν, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM