Ισπανία: Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Ισπανία: Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες, που επιχείρησαν να διαπλεύσουν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας έχοντας επιβιβαστεί σε πέντε αυτοσχέδιες βάρκες, διασώθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες ισπανικές αρχές, έγινε γνωστό από τη Δημόσια Αρχή για την ασφάλεια στη θάλασσα.


«Διασώσαμε 251 ανθρώπους, από πέντε αυτοσχέδιες βάρκες, όλες έπλεαν στη θάλασσα του Αλμποράν» επιβεβαίωσαν στο Twitter οι αρχές.


Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της Αρχής για την ασφάλεια στη θάλασσα χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.


Από τον Ιανουάριο, 15.428 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού και 155 έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του διάπλου, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της 6ης Νοεμβρίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.


Ο ΔΟΜ υπολογίζει επίσης ότι συνολικά 2.925 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους σε ολόκληρη τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους.


Βάσει του απολογισμού αυτού που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του ΔΟΜ, 154.609 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού από τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM