Ο πάπας Φραγκίσκος παραδέχτηκε ότι ενίοτε κοιμάται ενώ προσεύχεται

Ο πάπας Φραγκίσκος παραδέχτηκε ότι ενίοτε κοιμάται ενώ προσεύχεται Facebook Twitter
1

Ο πάπας Φραγκίσκος παραδέχτηκε σήμερα ότι καμιά φορά τον παίρνει ο ύπνος ενώ προσεύχεται, διαβεβαιώνοντας όμως ότι και αυτός είναι άλλος ένας τρόπος για να δοξάζει το όνομα του Θεού.


Κι εγώ επίσης, όταν προσεύχομαι, μερικές φορές κοιμάμαι είπε χαμογελώντας ο ποντίφικας σε συνέντευξη που πρόκειται να μεταδοθεί αύριο Τετάρτη από το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι TV2000.


Η Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού έλεγε ότι της συνέβαινε κι εκείνης κι αυτό ευχαριστούσε τον Θεό, συνέχισε, επικαλούμενος έναν ψαλμό που καλεί τον πιστό να σταθεί ενώπιον του Θεού όπως το παιδί στην αγκαλιά του πατέρα του.


Είναι ένας από τους πολλούς τρόπους να δοξάζω το όνομα του Κυρίου, να αισθάνομαι σαν παιδί στην αγκαλιά του, διαβεβαίωσε ο πάπας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο καλύτερο μέρος για να κοιμηθεί κανείς.


Στα 80 του, ο Χόρχε Μπεργκόλιο δείχνει γεμάτος ενέργεια όταν συναντιέται με πιστούς, αλλά το πρόσωπό του παραμένει σοβαρό όταν προσεύχεται: συχνά χαμηλώνει το κεφάλι και κλείνει τα μάτια του για πολλή ώρα. Αν και το πρόγραμμά του είναι πάντα γεμάτο με υποχρεώσεις, κοιμάται κάθε βράδυ πριν από τις 9 και ξυπνάει στις 4 το πρωί. Δεν παραλείπει επίσης ποτέ τον μεσημεριανό υπνάκο του, μετά το φαγητό.

Με πληροφορίες από AFP/ ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM