Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε και Μέρκελ: Στήνουν τεχνοκρατικά εμπόδια στον Μακρόν

Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε και Μέρκελ: Στήνουν τεχνοκρατικά εμπόδια στον Μακρόν Facebook Twitter
1

«Είμαι βέβαιος ότι η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU), oι Φιλελεύθεροι (FDP) και oι Πράσινοι (Die Gruenen), θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση. Οι Πράσινοι θέλουν να κυβερνήσουν» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, χθες το βράδυ, σε προεκλογική συγκέντρωση τους Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD)στο ξενοδοχείο «Panorama» της πόλης Άινμπεκ του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, όπου γίνονται την επόμενη Κυριακή εκλογές.

Στο ερώτημα ενός εκ των παρόντων συντρόφων του, σε ποιον θα προτιμούσε να παραδώσει το υπουργείο του ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός απάντησε με ειρωνεία: «Καλύτερα σε κανέναν». Ο κ. Γκάμπριελ αξιολόγησε με χιούμορ την εννεάμηνη θητεία του στο γερμανικό ΥΠΕΞ ως «μια κυοφορία εννιά μηνών», η οποία ενδέχεται να γίνει ετήσια (λόγω της μακράς διάρκειας των διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση νέου κυβερνητικού συνασπισμού).

 Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε επίσης στην ομιλία του ότι δεν πρέπει να γίνει μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών, σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας: «Προσέξτε, να διατηρήσει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο τάσσεται υπέρ μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης τις ευρωπαϊκές του αρμοδιότητες και να μην τις λεηλατήσουν. Ορισμένοι στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θέλουν να μεταβιβασθούν οι ευρωπαϊκές αρμοδιότητες στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Σόιμπλε θέλει να δημιουργήσει τεχνοκρατικά εμπόδια, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου Εμαουέλ Μακρόν. Η καγκελαρία μπλοκάρει όλα τα ευρωπαϊκά σχέδια».

   Πηγή: Die Welt 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ρόλο του μεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας, καλώντας τα δύο μέρη να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για ειρήνη - Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Γερουσία
LIFO NEWSROOM
Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Διεθνή / Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Η Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων τιμώρησε την πλατφόρμα για σοβαρές παραβιάσεις του GDPR — στο μικροσκόπιο η διαφάνεια και οι πρακτικές μεταφοράς προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ
LIFO NEWSROOM
«Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Διεθνή / «Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξαρτώνται από τις λίγες κοινοτικές κουζίνες που έχουν απομείνει για τη διατροφή τους. Ορισμένες από αυτές πρόκειται να κλείσουν σε λίγες ημέρες.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Σόιμπλε θέλει να δημιουργήσει τεχνοκρατικά εμπόδια, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου Εμαουέλ Μακρόν. Η καγκελαρία μπλοκάρει όλα τα ευρωπαϊκά σχέδια Πηγή: www.lifo.grΜέρκελ και Σόιμπλε δεν είναι ευρωπαϊστές αλλά κρυπτο-εθνικιστές. Μια Ευρώπη να τούς ανήκει θέλουν, να επωφελούνται από την οικονομική δυσπραγία των "εταίρων" και να τους αγοράζουν.