Αποκάλυψη δυτών: Το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» είχε ρήγμα

Αποκάλυψη δυτών: Το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» είχε ρήγμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Ρήγμα είχε το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» από το οποίο διέφευγε άγνωστη ποσότητα πετρελαιοειδών, σύμφωνα με δύτες που "κατέβηκαν" στο ναυάγιο, τους οποίος επικαλείται ο Σκάι. Όπως μετέδωσε ο σταθμός, δεν είχε αναφερθεί ως τώρα η ύπαρξη ρήγματος. Το ναυάγιο έπεσε με την πρύμνη στο βυθό με αποτέλεσμα να υποστεί το πλοίο σημαντικές ζημιές από αυτή την πλευρά ενώ, σύμφωνα με τον Σκάι, υπήρχαν πολλά μέρη του πλοίου με "σάπια", επρόκειτο δηλαδή για «σαπάκι».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς από το πετρελαιοφόρο «Siros» η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως έχει ολοκληρωθεί η απάντληση από τις κεντρικές δεξαμενές του πλοίου και ξεκίνησε η μεταφορά των καυσίμων που βρίσκονται στις πλαϊνές, όπου υπάρχουν μικρότερες ποσότητες.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι εργασίες απορρύπανσης των ακτών, όπου το μήκος των φραγμάτων ξεπερνά τα 11 χιλιόμετρα, ενώ στις επιχειρήσεις καθαρισμού εργάζονται περισσότερα από 500 άτομα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM
Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM