Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με διαγραφές δανείων και παραβίαση των capital controls

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με διαγραφές δανείων και παραβίαση των capital controls Facebook Twitter
0

Στα χέρια του εισαγγελέα αναμένεται να φτάσει αυτή την εβδομάδα το πολυσέλιδο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Πειραιώς.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας « Έθνος» κάνει λόγο για «ντόμινο» εξελίξεων και ανακατατάξεων στον τραπεζικό χώρο και για παραβάσεις από δεκάδες στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο από τα τέλη του 2014 έως και το 2016.


«Στο πολυσέλιδο πόρισμα που αναμένεται να σταλεί τις επόμενες μέρες στις εισαγγελικές Αρχές, περιγράφονται ύποπτες συμπεριφορές από στελέχη, που αφορούν διαγραφές "κόκκινων" δανείων, πωλήσεις στεγαστικών, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και παράκαμψη των capital controls με "όχημα" τους λογαριασμούς μισθοδοσίας», αναφέρει η εφημερίδα.


«Τα ευρήματα αφορούν στις πωλήσεις στεγαστικών δανείων σε φιλικά funds με το ακίνητο να παραμένει στον δανειολήπτη, μετοχοδάνεια που αφού πωλήθηκαν σε funds στη συνέχεια εξαγοράστηκαν από τους κατέχοντες στο 20% της αρχικής αξίας, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά αλλά και παράκαμψη των capital controls με όχημά λογαριασμούς μισθοδοσίας γράφει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

 

«Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν έρευνες για υποθέσεις προηγούμενων ετών, σημειώνεται ότι το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές.


Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους.
Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως.


Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας ολοκληρώσει την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών της, λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα διεθνούς πρακτικής στην εταιρική διακυβέρνηση.


Η νέα διοίκηση δεσμεύεται από τους στόχους και τη στρατηγική της Agenda 2020, που θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς την πλέον αξιόπιστη στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM