Γαλλία: "Παρά τις διαδηλώσεις η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει"

Γαλλία: "Παρά τις διαδηλώσεις η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει" Facebook Twitter
0

Ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε σήμερα ότι θα λάβει υπόψη του τις διαδηλώσεις κατά του σχεδίου του για μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα, αλλά δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην υλοποίησή του.

 

Χθες, πολλές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα πραγματοποιώντας, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, μια «πολύ ισχυρή» κοινωνική κινητοποίηση, την πρώτη της προεδρίας του Εμανουέλ Μακρόν, απέναντι σ' έναν πρόεδρο αποφασισμένο να εκπληρώσει αυτή την προεκλογική υπόσχεσή του. Ωστόσο, η συμμετοχή στις διαδηλώσεις ήταν μικρότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

 

Έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση παρουσίασε τον περασμένο μήνα το σχέδιό της για μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την θέσπιση ανώτατου ορίου στις αποζημιώσεις μισθωτών για απολύσεις που θα κρίνονται άδικες, ενώ δίνει στις εταιρείες μεγαλύτερη ελευθερία προσλήψεων και απολύσεων.

 

Ο Φιλίπ είπε ότι ενώ λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις διαδηλώσεις, το αποτέλεσμα των φετινών εκλογών έδειξε μια προθυμία των γάλλων πολιτών να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις.

 

"Ακούω και δίνω προσοχή. Αλλά επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι όταν οι Γάλλοι ψηφίζουν έχουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Και οι μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσουμε είχαν ανακοινωθεί από τον πρόεδρο προεκλογικά", δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος δήλωσε ένοχος για τη δημιουργία deepfake πορνογραφικού υλικού

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου εθνικού νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM