Γαλλία: "Παρά τις διαδηλώσεις η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει"

Γαλλία: "Παρά τις διαδηλώσεις η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει" Facebook Twitter
0

Ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε σήμερα ότι θα λάβει υπόψη του τις διαδηλώσεις κατά του σχεδίου του για μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα, αλλά δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην υλοποίησή του.

 

Χθες, πολλές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα πραγματοποιώντας, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, μια «πολύ ισχυρή» κοινωνική κινητοποίηση, την πρώτη της προεδρίας του Εμανουέλ Μακρόν, απέναντι σ' έναν πρόεδρο αποφασισμένο να εκπληρώσει αυτή την προεκλογική υπόσχεσή του. Ωστόσο, η συμμετοχή στις διαδηλώσεις ήταν μικρότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

 

Έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση παρουσίασε τον περασμένο μήνα το σχέδιό της για μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την θέσπιση ανώτατου ορίου στις αποζημιώσεις μισθωτών για απολύσεις που θα κρίνονται άδικες, ενώ δίνει στις εταιρείες μεγαλύτερη ελευθερία προσλήψεων και απολύσεων.

 

Ο Φιλίπ είπε ότι ενώ λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις διαδηλώσεις, το αποτέλεσμα των φετινών εκλογών έδειξε μια προθυμία των γάλλων πολιτών να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις.

 

"Ακούω και δίνω προσοχή. Αλλά επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι όταν οι Γάλλοι ψηφίζουν έχουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Και οι μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσουμε είχαν ανακοινωθεί από τον πρόεδρο προεκλογικά", δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM