Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη

Γκάμπριελ: Μέρκελ και Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη Facebook Twitter
1

Ο Μάρτιν Σούλτς είναι ο καλύτερος υποψήφιος για καγκελάριος, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «Bild».

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπάρχει ένας εντελώς ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι ο σωστός καγκελάριος: «Το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται εντός μιας ενωμένης Ευρώπης. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε έχουν ασφαλώς να παρουσιάσουν πολλά θετικά, αλλά την Ευρώπη την διέσπασαν και οι δύο: η κ. Μέρκελ με την προσφυγική πολιτική της και ο κ. Σόιμπλε με την οικονομική πολιτική του. Αυτά εκδικούνται τώρα».

Κατά τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ακόμα κριθεί: «Οι πολίτες τώρα επιστρέφουν από τις διακοπές τους και ο προεκλογικός αγώνας αρχίζει μόλις τώρα». Πρόσθεσε ότι «το SPD είναι ο πλέον αποφασιστικός αντίπαλος αυτών των απαράδεκτων ανθρώπων του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD)».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM