Τι μήνυμα θα κομίσει ο Μακρόν στην Αθήνα με την επίσκεψή του- Το ζήτημα των επενδύσεων στο επίκεντρο

Τι μήνυμα θα κομίσει ο Μακρόν στην Αθήνα με την επίσκεψή του- Το ζήτημα των επενδύσεων στο επίκεντρο Facebook Twitter
1

Το μέλλον της Ευρώπης με στόχο τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην Ευρωζώνη αλλά και η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας -Γαλλίας φέρεται ότι θα απασχολήσουν τις συνομιλίες Τσίπρα - Μακρόν στην επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου τον Σεπτέμβρη στη χώρα μας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου από την εκλογή του καθώς οι προηγούμενες συναντήσεις του εκτός Γαλλίας, ήταν επισκέψεις εργασίας ή συμμετοχή σε Συνόδους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει τοποθετηθεί πολλάκις για την ανάγκη της έναρξης διαλόγου για την επόμενη μέρα της Ευρώπης και για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί κομβικής σημασίας την επίσκεψη Μακρόν για τον προσανατολισμό του διαλόγου σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Στην ομιλία του ο κ. Μακρόν αναμένεται να αναδειχτούν και στοιχεία της νέας αρχιτεκτονικής ΕΕ και Ευρωζώνης που βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ Βερολίνου και Παρισίων τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, οι συνομιλίες των δυο ανδρών θα επικεντρωθούν σε τρεις τομείς: την προσέλκυση επενδύσεων προς την Ελλάδα, τη σταθερή πρόσβαση της χώρας μας στις αγορές και στο μέλλον της Ευρωζώνης. Την ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα απασχολήσουν επίσης ζητήματα ευρωτουρκικών και ευρωρωσικών σχέσεων, Κυπριακό, εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια, και φυσικά το μεταναστευτικό.

Στη γαλλική αποστολή συμμετέχουν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, ο τουρισμός, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η αμυντική βιομηχανία.

Άλλωστε η αγορά του ΟΛΘ από κοινοπραξία στην οποία ηγείται γαλλική εταιρεία, θεωρείται από τους Γάλλους αξιωματούχους ως ένδειξη αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και έδαφος συζήτησης για νέες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM