Αλγερινός, που δεν ήταν γνωστός στις αρχές, ο ύποπτος για την επίθεση κατά στρατιωτών στο Παρίσι

Αλγερινός, που δεν ήταν γνωστός στις αρχές, ο ύποπτος για την επίθεση κατά στρατιωτών στο Παρίσι Facebook Twitter
Φωτογραφία του Χαμού Μπενλατρές που δημοσίευσε η Le Parisien.
0

Ο Αλγερινός, που φέρεται ως ο δράστης της χθεσινής επίθεσης με νοικιασμένο αυτοκίνητο εναντίον μιας ομάδας στρατιωτών σε ένα εύπορο προάστιο του Παρισιού, δεν είναι γνωστός στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και δεν έχει ποινικό μητρώο, δήλωσε σήμερα αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αργά χθες εφόδους σε διάφορες διευθύνσεις που συνδέονται με τον 36χρονο ύποπτο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τη σύλληψή του από επίλεκτες μονάδες της αστυνομίας σε έναν αυτοκινητόδρομο 260 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.


Ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε πέντε σφαίρες κατά τη σύλληψή του, «δεν είναι σε θέση ακόμη να δώσει κατάθεση» στην αστυνομία λόγω της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.


Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο για μια ενέργεια «από πρόθεση». Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ξεκίνησε έρευνα.

Η αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters δήλωσε πως ο ύποπτος είναι ο Χαμού Μπενλατρές, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ. Ο Μπενλατρές φέρεται να μην περιλαμβανόταν σε έναν κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών με ονόματα προσώπων που συνδέονται με το ριζοσπαστικό ισλάμ, ανέφερε η πηγή.


«Όταν ένας ύποπτος είναι στον κατάλογο, το μαθαίνουμε αμέσως», είπε η πηγή αυτή. «Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε οποιαδήποτε ένδειξη ότι βρίσκεται» [στον κατάλογο].


Ο θείος του Μπενλατρές χαρακτήρισε τον ανιψιό του ως έναν πιστό μουσουλμάνο που προσευχόταν τακτικά και δήλωσε συγκλονισμένος στο άκουσμα ότι είχε σχέση με την επίθεση. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ένα σοκ», είπε ο Μοχάμεντ Μπενλατρές στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Η επίθεση είχε στόχο μια ομάδα στρατιωτών που άρχιζαν την πρωινή περιπολία τους στο κέντρο του Λεβαλουά-Περέ, που είναι η έδρα της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας και απέχει μερικά χιλιόμετρα μόλις από την Αψίδα του Θριάμβου και τον Πύργο του Άιφελ. Έξι από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, οι τρεις από τους οποίους σοβαρά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM