No.1

Γιούνκερ: Η λύση στην Κύπρο πρέπει να είναι ευρωπαϊκή

Γιούνκερ: Η λύση στην Κύπρο πρέπει να είναι ευρωπαϊκή Facebook Twitter
0

«Οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό πρόβλημα θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή λύση, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές για μια διαρκή ειρήνη και ευημερία για τις δύο κοινότητες και την Κύπρο, αλλά και για τη σταθερότητα στην περιοχή», υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ΕΕ παρέχει ένα ισχυρό πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι ιστορικοί δεσμοί των δύο κοινοτήτων θα πρέπει να εδραιωθούν περαιτέρω».

 

Ο κ. Γιούνκερ τονίζει ακόμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της «θα σταθούμε στο πλευρό σας σε αυτή τη διαδικασία» και διαβεβαιώνει «για την αδιάλειπτη στήριξη της Επιτροπής στη συνέχιση των συνομιλιών».

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM