Σόιμπλε: Ο Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο τη σχέση αιώνων των χωρών μας

Σόιμπλε: Ο Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο τη σχέση αιώνων των χωρών μας Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο τις μακροχρόνιες σχέσεις της χώρας του με τη Γερμανία, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, καθώς οξύνεται η ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

 

«Θέτει σε κίνδυνο μια εταιρική σχέση αιώνων», τόνισε ο Σόιμπλε.

 

«Είναι δραματικό, καθώς πραγματικά υπάρχουν πολλά που μας συνδέουν, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας εκβιάζουν», πρόσθεσε.

 

Οι σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί μετά τη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές έξι ακτιβιστών, υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και ενός Γερμανού, στο πλαίσιο των ευρύτερων διώξεων που γίνονται στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM