Παρίσι: Ένας άγνωστος προκάλεσε τον συναγερμό στο αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ

Παρίσι: Ένας άγνωστος προκάλεσε τον συναγερμό στο αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ Facebook Twitter
0


Περίπου 2.000 ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν σήμερα το απόγευμα από τον τερματικό σταθμό 2Ε του αεροδρομίου Ρουασί Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι και είκοσι πτήσεις είχαν καθυστέρηση μετά την παρείσφρηση ενός ατόμου σε "ιδιωτικό χώρο" του αερολιμένα χωρίς να έχει περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας, έγινε γνωστό από πηγές του αερολιμένα.


"Γύρω 15.15' (τοπική ώρα, 16.15' ώρα Ελλάδας), ένα άτομο διέσχισε την πόρτα. Δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό δεν βρέθηκε, ήμασταν αναγκασμένοι να εκκενώσουμε τον χώρο για να τον 'απολυμάνουμε', δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι κανένα αντικείμενο δεν είχε τοποθετηθεί εκεί", εξήγησε μία από τις πηγές αυτές. "Η πόρτα φυλασσόταν από φρουρό ασφαλείας που είχε φύγει από τη θέση του χωρίς να ενημερώσει τους ανωτέρους του", πρόσθεσε.


Γύρω στις 19.00 (τοπική ώρα), οι επιβάτες μπόρεσαν να επιστρέψουν στον τερματικό 2Ε. "Οι αστυνομικοί έψαξαν τον τερματικό σταθμό επισταμένως και εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει ύποπτο αντικείμενο", είπε μια δεύτερη πηγή.


Οκτώ πτήσεις ακυρώθηκαν και είκοσι καθυστέρησαν λόγω του συμβάντος.


Περίπου 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον "ιδιωτικό" χώρο στον οποίο επιτρέπεται η πρόσβαση μετά τους ελέγχους ασφαλείας πριν από την επιβίβαση, σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή.


"Είναι κάτι πολύ σπάνιο", σχολίασε μια πηγή του αερολιμένα. "Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κανένα επεισόδιο", δήλωσαν πηγές του αεροδρομίου.


Το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ (CDG), βορειοανατολικά του Παρισιού, είναι ο δεύτερος αεροπορικός κόμβος στην Ευρώπη. Περίπου 180.000 επιβάτες διέρχονται καθημερινά από έναν τους οκτώ τερματικούς σταθμούς του.

πηγή: AΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM
Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM