Η Τουρκία αποφάσισε να μην διδάσκει την Θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου στα σχολεία

Η Τουρκία αποφάσισε να μην διδάσκει την Θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου στα σχολεία Facebook Twitter
8

Σε ένα σε online φόρουμ σχετικά με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποκλείσει τη θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου από το εθνικό πρόγραμμα σπουδών, βρίσκεται σε εξέλιξη μια παθιασμένη συζήτηση.


«Η θεωρία της εξέλιξης είναι μία από τις ισχυρότερες και θεμελιώδεις θεωρίες στη σύγχρονη επιστήμη. Η περιγραφή της ως αμφιλεγόμενη είναι απίστευτη» λέει ένας σχολιαστής. Άλλος υποστηρίζει ότι η θεωρία δεν διδάσκεται καλά: «Όταν ο δάσκαλος μας ρώτησε ποιος πίστευε στην εξελικτική θεωρία, σήκωσα το χέρι μου και μου είπε πως τότε είμαι μαϊμού». Ωστόσο υπάρχει και μεγάλη μερίδα σχολιαστών που εκφράζουν απόψεις όπως: «Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση που εμποδίζει τη νεολαία μας από το να δηλητηριαστεί από αυτή τη σάπια και παράλογη θεωρία».

Η θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου θα σταματήσει να διδάσκεται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Τουρκία αφού, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποτελεί ένα «αμφιλεγόμενο ζήτημα» και οι μαθητές δεν είναι αρκετά ώριμοι για να το κατανοήσουν.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του συμβουλίου προγραμμάτων σπουδών του υπουργείου Παιδείας, Alpaslan Durmuş, ανακοίνωσε ότι ένα ολόκληρο τμήμα της θεωρίας θα αποκλειστεί από τα βιβλία βιολογίας στην ένατη τάξη (ηλικίας 14 και 15 ετών) από το επόμενο έτος.



Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη εγκρίνει τις προτεινόμενες αλλαγές στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών, οι οποίες αναμένεται να δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού. Λέγεται πως είναι ο ίδιος πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει  αντιδράσεις σε μερίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η Τουρκία είναι άλλωστε η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τη Σαουδική Αραβία, που αποσύρει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου από τα σχολεία, κάτι που δεν έχει κάνει ούτε το υπερσυντηρητικό Ιράν.

Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφγανιστάν: «Αδύνατη» κάθε συμφωνία για επιστροφή της βάσης Μπαγκράμ, απαντά η Καμπούλ στις απειλές Τραμπ

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Αδύνατη» κάθε συμφωνία για επιστροφή της βάσης Μπαγκράμ, απαντά η Καμπούλ στις απειλές Τραμπ

«Συμφωνία έστω και για ένα τετραγωνικό εκατοστό του αφγανικού εδάφους είναι αδύνατη» τόνισε ανώτερος αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν
LIFO NEWSROOM
Μελόνι για Κερκ: «Ήθελαν να τον σταματήσουν επειδή ήταν ελεύθερος, θαρραλέος και ικανός»

Διεθνή / Μελόνι για Κερκ: «Ήθελαν να τον σταματήσουν επειδή ήταν ελεύθερος, θαρραλέος και ικανός»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός συνέδεσε το περιστατικό με μια ευρύτερη πολιτική αντιπαράθεση, λέγοντας ότι «κάποιοι έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα ότι όποιος είναι διαφορετικός από εσένα πρέπει να ανατρέπεται»
LIFO NEWSROOM
Κοσμοσυρροή για την κηδεία του Τσάρλι Κερκ – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο State Farm Stadium

Διεθνή / Κοσμοσυρροή για την κηδεία του Τσάρλι Κερκ – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο State Farm Stadium

Σύμφωνα με την αστυνομία της Γκλέντειλ, πάνω από 200.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας της Turning Point USA, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τη χωρητικότητα του σταδίου
LIFO NEWSROOM
«Αυτός είναι ο δρόμος προς τη δικτατορία» καταγγέλει ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Διεθνή / «Αυτός είναι ο δρόμος προς τη δικτατορία» καταγγέλει ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Ο Τραμπ ζήτησε δημόσια από την υπουργό Δικαιοσύνης να κινηθεί εναντίον πολιτικών αντιπάλων του, λέγοντας «Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο, καταστρέφεται η φήμη και η αξιοπιστία μας»
LIFO NEWSROOM
Κλιμάκωση στη Βαλτική: Γερμανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Διεθνή / Κλιμάκωση στη Βαλτική: Γερμανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου την Τρίτη, όπου θα τεθεί και η σοβαρή παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας από τρία ρωσικά MiG-31 την Παρασκευή
LIFO NEWSROOM
Star Wars στους δρόμους της Ουάσινγκτον: Διαδηλωτής ακολουθεί στρατιώτες με το θέμα του Νταρθ Βέιντερ

Διεθνή / Star Wars στους δρόμους της Ουάσινγκτον: Διαδηλωτής ακολουθεί στρατιώτες με το θέμα του Νταρθ Βέιντερ

Ο χρήστης του TikTok ανεβάζει τα βίντεο χαρακτηρίζοντάς τα ως «ειρηνική πράξη διαμαρτυρίας» με στόχο να μην «κανονικοποιηθεί» η εικόνα ένοπλων στρατιωτών στους δρόμους της πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM