Μέι: Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμένει «κρίσιμο»

Μέι: Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμένει «κρίσιμο» Facebook Twitter
0

Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμείνει «κρίσιμο» στη Βρετανία μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που κόστισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, χαρακτηρίζοντας την επίθεση πλήγμα στον ελεύθερο κόσμο.


Εξάλλου, εφαρμόζονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία, μεταξύ των οποίων και αρκετές γέφυρες στο κεντρικό Λονδίνο, επεσήμανε η Μέι.


«Το Ανεξάρτητο Κέντρο Ανάλυσης της Τρομοκρατίας επιβεβαίωσε ότι το εθνικό επίπεδο απειλής παραμένει κρίσιμο, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση», τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, έπειτα από σύσκεψη που είχε με την επιτροπή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.


«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι, δυστυχώς, τα θύματα έχουν διάφορες εθνικότητες. Ήταν μια επίθεση εναντίον του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επίσης ήταν μια επίθεση εναντίον του ελεύθερου κόσμου», υπογράμμισε.

Ο Κόρμπιν ζητά από τη Μέι να παραιτηθεί επειδή εκείνη ευθύνεται για τις περικοπές στον αριθμό των αστυνομικών

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε από την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί, εξαιτίας των περικοπών που έκανε στην αστυνομία τα έξι χρόνια που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών.


Ο Κόρμπιν όταν ρωτήθηκε αν στηρίζει τις εκκλήσεις που γίνονται προς τη Μέι να παραιτηθεί, απάντησε: «Πραγματικά τις στηρίζω. Διότι έχουν γίνει εκκλήσεις από πολλούς ιδιαίτερα υπεύθυνους ανθρώπους σχετικά με το θέμα, οι οποίοι ανησυχούν πολύ από το γεγονός ότι ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών όλον αυτόν τον καιρό, ηγήθηκε των περικοπών στους αριθμούς των αστυνομικών και τώρα λέει ότι έχουμε πρόβλημα».


«Ναι, έχουμε πρόβλημα, δεν θα έπρεπε να έχουμε περικόψει τον αριθμό των αστυνομικών», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.


Η βρετανίδα πρωθυπουργός ρωτήθηκε νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους αν μετανιώνει που μείωσε τον αριθμό των αστυνομικών κατά περίπου 20.000 όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών από το 2010 ως το 2016. Απάντησε ότι ο προϋπολογισμός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προστατεύθηκε και πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει τις εξουσίες που χρειαζόταν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM