Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας προσκύνησε το λείψανο της Αγίας Ελένης στην Αγία Βαρβάρα

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας προσκύνησε το λείψανο της Αγίας Ελένης στην Αγία Βαρβάρα Facebook Twitter
Φωτογραφία από poimin.gr
0

Την επιθυμία να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης και τον Τίμιο Σταυρό εξέφρασε η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία το μεσημέρι πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου Αττικής.


Τη βασίλισσα Σοφία, η οποία συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη, υποδέχθηκαν στα προπύλαια του ναού ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας προσκύνησε το λείψανο της Αγίας Ελένης στην Αγία Βαρβάρα Facebook Twitter
Φωτογραφία από poimin.gr


«Βρίσκεστε σε έναν φτωχό Δήμο, που έχει φτωχούς και απλούς ανθρώπους, αλλά υπερήφανους και αξιοπρεπείς και εδώ αυτές τις μέρες χτυπά η καρδιά της Χριστιανοσύνης», εξέφρασε προς τη βασίλισσα Σοφία ο Επίσκοπος Φαναρίου, ο οποίος επιπλέον αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας της Πεντηκοστής για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Μάλιστα, της προσέφερε εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και ένα συλλεκτικό γραμματόσημο από την επετειακή σειρά που κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή την συμπλήρωση 80 ετών από της ιδρύσεως του Οργανισμού.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας προσκύνησε το λείψανο της Αγίας Ελένης στην Αγία Βαρβάρα Facebook Twitter
Φωτογραφία από poimin.gr


Η βασίλισσα Σοφία, κατόπιν επιθυμίας της, ενημερώθηκε από τον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο και τον προϊστάμενο του προσκυνήματος αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Δαμιανάκη για τον αρχαίο ναό της Αγίας Βαρβάρας.


Επιπρόσθετα, κατά την παραμονή της στις εγκαταστάσεις της Αποστολικής Διακονίας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και αρκετούς από τους φοιτητές που φιλοξενούνται στο Θεολογικό Οικοτροφείο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε για το έργο του Οργανισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM